Tekered a cigit? Olyan drága lesz a zúzott dohány, hogy ez sem fog 1000 ft/doboz alatt kijönni

Sokkolta a Magyarokat a közel egy éve bejött drágítás a cigaretták terén, mivel 500 ft-ról pár hónap alatt duplájára hízott a dobozos cigi ára, így állt meg a jelenlegi átlag 980 ft-on. Azonban a statisztikai adatokat tekintve rájöttek az illetékesek, hogy a zúzott dohány, amit zacskóban lehet vásárolni, sokkal olcsóbbra jön ki, mivel kb 300-400 ft ból kihozható egy doboz cigi, így most kap egy bizonyos zacskós dohány illetéket, amely ellehetetleníti az olcsó cigi elérését ezzel a tekerős dohány trükkel.

A mostani tervezet szerint a zacskós dohány legkisebb kiszerelése 40 gramm lesz, és 4 ezer forintba fog kerülni. Ezzel teljesen megszűnik az olcsó dohány, így biztosan meg fog nőni a külföldről becsempészett cigik mennyisége, viszont a határon sokkal szigorúbban fogják az autókat ellenőrizni, így ennek a lehetősége is igen csekély lesz. A cél, hogy a Magyar emberek, akik dohányoznak, kizárólag a Nemzeti Dohányboltokban vásárolják meg a cigit, és fizessék meg a jövedéki adóját, és ezzel gazdagítsák az állam kasszát. A tervek szerint a dohányosok fogják kirántani hazánkat a mély gödörből, fellendül a gazdaság és Magyarország egy amerikai szintre fog lépni gazdaságilag.

Szerintem ennek semmi esélye, így azt gondolom, hogy fel kell ellene szólalni, és nem szabad hagyni, hogy ezt a sarcot is bevezessék. Ha Ön szolidaritást érez ezzel kapcsolatban, kérem jelezze egy megosztással!

Hozzászólások: