AHOL A NŐK 120 ÉVIG ÉLNEK, 65 ÉVESEN SZÜLNEK, A RÁKOT NEM ISMERIK! ŐK A HUNZÁK, MOST ELÁRULJÁK A TITKOT

A legfőbb ételük a barack, ezt minden formájában fogyasztják. A pakisztáni hegység északi lábánál élő emberek úgy néznek ki, mint, akik nem erről a bolygóról származnának. Mintegy 87 ezerre tehető a lélekszámuk, és az átlagéletkor mindjárt súrolja a százat. A legtöbben egészségügyi problémák, betegségek nélkül élték le az életüket, állítólag 160 éves embertársuk is volt.

hunza-nok1

Szinte sohasem betegek, a tumorokat, rákos daganatokat nem ismerik, mert ilyennel nem volt dolguk soha, a külsejük fiatalos, és a hunza asszonyok 65 éves korukban is termékenyek, és képesek megszülni is a gyereküket.

Ezek az emberek az ékes példája annak, hogy az étrend és az életmód miként formálja a szervezetünket. Ők például mindig hideg vízben fürödnek, még akkor is, ha odakint 0 Celsius alatti hőmérséklet uralkodik. Csak olyan zöldségeket, gyümölcsöket esznek, amelyeket saját kezűleg termesztettek. Rengeteg szárított barackot, nyers gyümölcsöket, vitaminban gazdag bogyókat fogyasztanak, de a dió, a gabonafélék, a tojás, a sajt és a tej sem hiányozhat asztalukról.

A hunzák viszonylag kevés mennyiségű ételt esznek, de ezzel szemben sokat gyalogolnak. Csak reggel, majd dél körül ülnek az asztalhoz, napközben nincs egyéb nassolni-, vagy harapnivaló, és nem is vacsoráznak. Ellenben van úgy, hogy 15–20 kilométert is gyalogolnak egy nap. Ez nem olyan nagy teljesítmény nekik, inkább rutin. Húst nagyon ritkán esznek, évente kétszer szokott előfordulni, hogy bárányt, vagy csirkét vágnak, más állati eredetű termék nem szerepel az étlapjukon.

A kedélyállapotukkal sincsen baj, szinte mindig mosolyognak, barátságosak egymással. Rendszeresen baracklékúrát is tartanak, 2–4 hónapig csak ezt isznak, semmi mást nem esznek. Ez egy ősi hagyomány, amelyet tiszteletben tartanak.

Az orvosok megállapították, hogy a rengeteg barack az, ami megvédi őket a ráktól. A gyümölcs magjából olajat készítenek, amely tele van B-17 vitaminnal, amelynek rákellenes hatása van. Ezt az olajat azonban csak kis dózisokban használják, ugyanis nagyobb mennyiségben életveszélyes mérgezést okozhat.

Sajnos már a modern civilizáció őket is elérte, és lassan-lassan hozzájuk is eljutnak az iparilag előállított élelmiszerek. Ennek már most látszanak a káros következményei, hiszen több hunza is emésztési és gyomorproblémákra kezdett panaszkodni.

Hozzászólások: