“Ez azt jelezheti, hogy a nők szexualitása sokkal rugalmasabb, mint a férfiaké. ” állítja Dr. Elizabeth Aura McClintock,  Notre Dame Egyetem segédtanára .

A kutatás három részből állt. Az első rész 1994-1995 közt, a második 2001-2002 között és a legutolsó 2007-2008-ig tartott.  5018 nőt és 4191 férfit vontak be serdülőkortól felnőttkorig. Az átlagéletkor 16 volt az első szakaszban, 22 év a másodikban és 28 éveseket kérdeztek a harmadikban.

Az eredmények szerint a nők inkább vallják magukat biszexuálisnak, a férfiak pedig vagy 100%-ban hetero, vagy 100%-ban homoszexuálisnak vallják magukat.

Azt is kimutatták a kutatások, hogy a nők háromszor oyan mértékben váltanak szexuális identitást, mint a férfiak 22 és 28 év között.

Mindhárom szakaszban megkérdezték a résztvevőket, hogy volt-e már vonzalmuk azonos neműekhez, és a nőknél ez az arány sokkal magasabb volt. Tehát a nők vonzalma mindkét nemhez fiatalabb korban sokkal magasabb, mint a férfiaké.

Azt is kimutatták a kutatások utolsó két szakaszában, hogy magasabb végzettségű, és szebb nők nagyobb százalékban vallották magukat 100%ban heteroszexuálisnak. És a magasabb végzettségű és szebb nők később vállalták az anyaságot is. Talán ez azért van, mert több a lehetőségük a férfiakkal való kapcsolatra. Azok a nők, akik fiatalon mindkét nemhez vonzódtak, nagyobb esélyek közótöttek ki annál a nemnél, amelyiknél előnyösebb partnert találtak McClintock szerint.

És még egy érdekes tény: Magasabb végzettségű férfiak kisebb valószínűséggel vallották magukat heteroszexuálisnak. A külső vonzerőnek nálunk nincs kapcsolata a nemi identitással, és azok a férfiak, akik a 2.-3. szakaszban apák lettek, kisebb valószínűséggel vallották magukat homoszexuálisnak.

A férfiak ritkábban vonzódnak mindkét nemhez, ha egy férfi az egyik nemhez vonzódik, egy szerelem sokkal ritkábban fordítja el ettől, mint a nőket.

 

“Nem azt szeretném mondani, hogy a homoszexualitás a második legjobb megoldás, és azt sem, hogy a nők stratégiailag választanak partnert, íinkább arról van szó, hogy a szociális helyzet és a románc együtt befolyásolja a szexuális idnetitást náluk.”