Már a tudósoknak is gyanúsak egyes felhők..

Igazuk lesz a chem­trail-hí­vők­nek? Már a tudósoknak is gyanúsak egyes felhők…
Mér­gek­ből készülnek a mesterséges felhők! – ál­lít­ják az úgy­ne­ve­zett “chem­trail-hívők”, aki­ket le­néz­tek a két­ke­dők. Egé­szen mos­ta­náig…?

Egyre több cikk jelenik meg a nemzetközi sajtóban, melyekben kutatók mesélnek a “geoengineering” (kb. a Földet kutató mérnöki tudomány) elméleteiről és kísérleteiről.
Utóbbiak nagyban hasonlítanak a “chemtrail-hívők” által terjesztett jelenségekre…

A chemtrail-elmélet szerint “valakik” repülőgépekről vegyi anyagokkal permetezik a Földet és ezzel mérgezik az emberiséget. Az okok homályosak és vad találgatásokra épülnek, a jelenséget pedig a hívők a furcsa felhők formájából és a repülőgépek sokáig megmaradó kondenzcsíkjából vélik felismerni. Az elmélet tagadói szerint a hívek egyszerűen tájékozatlanok és buták, alapvető fizikai jelenségeket magyaráznak félre.

chem

A kísérletek
A geoengineering-kutatások a globális felmelegedés problémájára szeretnének megoldást találni, méghozzá fizikai eszközökkel, nem pedig a káros anyagok kibocsájtásának mérséklésével vagy a folyamatok lehetséges visszafordításával.
A legtöbb nyilvánosságot kapott elméletek közé tartozik például az, hogy a levegő felesleges és káros szén-dioxid tartalmát a Föld felszíne alá kell valahogy pumpálni, vagy az, hogy telepítsünk óriási tükröket az űrbe, amelyek visszaverik majd a káros sugarakat.
Ugyanerre a logikára épül az a lehetséges megoldás is, hogy különböző anyagokat permeteznek szét a sztratoszférában, és így a légkörben keringő részecskék apró diszkógömbökként viselkedve szintén szétszórják, eloszlatják a Nap sugarait. A Föld ettől árnyékba borul és hűlni fog – így gyorsan megfékezhető a globális felmelegedés.
Mi benne az ijesztő?
Bizonyos kísérletek valóban elindultak: kis méretekben ugyan, de már vizsgálnák, hogy milyen hatással lehetnek például a kén-dioxidot tartalmazó felhők az éghajlatra.Ez pedig máris kínosan egybecseng a chemtrail-hívők állításaival, miszerint a levegőből mérgekkel permetezik az emberiséget.
Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia, az NAS (National Academies of Sciences, Engineerin, and Medicine) először adott ki nyilvános jelentést ezeknek a koncepcióknak a vizsgálatáról. Azt állítják: még túlságosan kockázatos lenne ezek bevezetése, de kicsiben el lehetne kezdeni az ezekkel kapcsolatos kísérleteket, hogy vizsgálhassák az eredményeket.


A tudóstársadalom másik része azonnal felháborodottan reagált a hírre: azt állítják, hogy 1000 évre visszamenőleg kellene először vizsgálni a légkör változásainak hatásait, és az egész kérdéskörnek túlságosan veszélyes vonatkozásai lehetnek.
A sajtó nyilvánossága előtt folyó tudományos vitába beszállt a Science folyóirat szerkesztője, Marcia McNutt, aki korábban a US Geological Survey igazgatója volt, megszólalt Waleed Abdalati, a University of Colorado tudósa és a NASA egykori vezető kutatója, az akadémia elnöke, Ralph J. Ciccerone pedig jelentést kért az amerikai titkosszolgálatoktól.
A kontár kísérletek ugyanis felmérhetetlen erkölcsi és természeti károkat okozhatnak.

Hozzászólások: