Zseniális: pár kattintás, és a saját utcájában játszhat Pac-Mant

A Google április 1-jére kiagyalt meglepetéseiben az a jó, hogy nem csak hírként olvasva viccesek, a vállalat legtöbbször egy valóban érdekes fejlesztéssel áll elő évről évre ezen a napon. Most például itt a Google Maps-ben játszható Pac-Man.

A saját utcában/környéken való játékhoz egyszerűen nyissa meg a Google Maps oldalát, majd a keresősávba írja be saját címét. (Ha korábbi beállításai ezt lehetővé teszik, az oldal megnyitása után a térkép automatikusan aktuális tartózkodási helyére ugrik.) Ha ez megvan, akkor a képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy Pac-Man játékot idéző négyzet, erre kell rákattintani.

image (1)

Ikon a bal alsó sarokban

Fotó: hvg.hu

Ezután a Google átalakítja a környék térképét a sárga, pontokkal táplálkozó Pac-Man világává, ön pedig a billentyűzete nyilaival irányíthatja a figurát. Akárcsak az eredeti játékban, a cél itt is a térképen található összes pont elfogyasztása. Az üldöző szellemeket érdemes elkerülni, illetve időnként megenni egyet a nagyobb, villódzó pontokból, ennek hatására ugyanis a szellemek ideiglenesen felfalhatóvá válnak (ilyenkor kékek). A pályán látható gyümölcsöket nyugodtan gyűjtse be.

image (2)

A Google-féle Pac-Man érdekessége, hogy ahány helyszín, annyiféle pálya, és ezek nehézsége is nagyon változó. Előfordulhat, hogy olyan helyen lakik, ahol nincs elég utca a pálya kialakításához. Ha ilyen üzenetet dob önnek a Google semmi gond, csak írjon be egy másik címet, például munkahelye utcáját.

Hozzászólások: