25 év után tudta meg, hogy születésekor összekeverték a kórházban

25 év után, egy véradást követően tudta meg egy osztrák lány, hogy a nő, akit addig az anyjának hitt valójában nem is őt hozta világra, születésekor ugyanis összekeverték egy másik babával a kórházban.

A felfedezés ugyan tavaly történt, az államügyész most úgy határozott, hogy az esetet nyilvánosságra kell hozni, írja az osztrák Local. A Kleine Zeitung szerint 1990 október tizenötödike és november huszadika huszadika között keverhettek össze két lány újszülöttet a grazi Egyetemi Kórházban.

10807929_fc1471fb0c7aaff43ae0e9cc22b485ad_wm-300x197

Azóta egy felhívást is közzé tettek, amely arra kér mindenkit, aki a megnevezett időszakban, illetve a megnevezett kórházban született, vagy adott életet kislánynak, az fáradjon be hozzájuk egy ingyenes DNS-vizsgálatra.

A 25 éves lánnyal egyébként egy tavalyi vérvételt követően közölte a klinika, hogy egyik szülőjével sem azonos a vércsoportja, ezért biológiailag nem lehet az ő gyerekük. Később egy DNS-vizsgálattal igazolni is tudták, hogy tényleg nem azok az eredeti szülei, akiket annak hitt.

Az érintett család most a kórházat hibáztatja, a kórház viszont azzal védekezik, hogy jelen pillanatban semmilyen bizonyíték sincs arra vonatkozóan, hogy a személyzet valóban hibát követett volna el.

Az érintett családdal együtt mindent megteszünk, hogy megoldjuk ezt az ügyet. Amennyiben bebizonyosodna, hogy mi hibáztunk, a klinika nevében szeretnék elnézést kérni minden érintettől

– mondta a kórházat vezető Gebhard Falzberger, aki szerint az is elképzelhető, hogy a két kislányt már a kórház falain kívül cserélték össze.

A kórház egyébként az ügy kiszivárgása óta komoly belső vizsgálatot rendelt el – egyelőre eredmény nélkül. Azt is hozzátették, hogy manapság már rendkívül alacsony annak az esélye, hogy kórházakban újszülötteket keverjenek össze.

forrás: index.hu

Hozzászólások: