KIDÖRZSÖLT COMBOK – MI SEGÍT? 4 TUTI TIPP!

Ezzel sok nő küzd, és nem feltétlenül csak azok, akik túlsúlyosak, hiszen, akinek úgynevezett „x” lábai vannak, ugyan úgy érintettek lehetnek.

Futás, szoknya vagy extrán rövidnadrág viselése után, akár pár óra elteltével is megjelenhet a kipirosodás, később az égető érzés.

Különösen nyáron kellemetlen ez, amikor szívesen vennénk fel lenge ruhát, szoknyát.

Most mutatunk pár tippet, ami segíthet, hogy ne kelljen meggondolnunk, mit veszünk fel, és combjaink nem fognak kidörzsölődni.

De mitől dörzsölődik ki a comb belső része?

Combunk belső felén igen vékony a bőrréteg, és a folyamatos súrlódástól dörzsölődik ki. Bőrtípustól függ, kinél, milyen mértékben látszik, mennyire kellemetlen az érzet.

Van, akinél égő, vörös lesz a folt, de előfordulhat, hogy csak kevésbé lesz érzékeny ez a terület.

1.

Válasszunk térd fölé érő, kicsit hosszabb szabású nadrágot, aminek a szára teljesen elfedi a combközepet. És még ezen túl is érdemes testhez simuló fazont választani, mert a lezser szabás miatt, az anyag összegyűrődhet, és ugyan úgy kidörzsöli majd combközepünket.

2.

Azok számára, akik nem szeretnének lemondani a szoknyáról vagy ruháról, jó választás lehet a „bandelettes”, ami majdnem olyan, mint a combfix vagy harisnyakötő, csak sokkal jobban megerősített mikro szilikon csíkokkal.  Biztosan a helyén marad, szexi, és kényelmes. Éppen ott védi combunk belső részét, ahol a legnagyobb szükség van rá. Több színben válogathatunk, ezért nem fog látszani szoknya vagy ruha alatt.

3.

Alakformáló, hosszú szabású (Shapewear) alsónemű szintén segíthet elkerülni a kidörzsölt combokat. Ez a megoldás koránt sem annyira szexi, viszont hatékony. Majdnem úgy néz ki, mint egy biciklis nadrág vagy boxer alsó, csak sokkal vékonyabb szövésű anyagból készül. Hátránya lehet, mivel teljes terjedelmében rásimul bőrünkre, és nagy a felülete, meleg napokon  nem lesz elég szellős.

4.

Sokat tehetünk egyszerű hintőporral vagy olajos krémmel a kidörzsölődés megelőzése érdekében. Sokan esküsznek a kókuszolajos krémekre, hiszen táplálja a bőrt, lassan szívódik fel, így enyhítve a súrlódás mértékét. A selymes hintőpor ugyan így jó választás lehet. Érdemes kipróbálni mind a kettőt, és megnézni, nekünk melyik válik be jobban. Előfordulhat, hogy nap közben többször is használnunk kell majd ezeket a kencéket, így nem biztos, hogy kényelmes megoldás.

Hozzászólások: