A BETEGSÉGEK 5 FŐ OKA, ÉS EZT ÜZENI A TESTED! A RÉGI ORVOS TANÁCSAI!

A modern orvoslás vívmányait, gyógyászati eszközeit, lehetőségeit nem vonhatjuk kétségbe, hiszen a védőoltások sok betegséggel szemben védelmet nyújtanak, életet menthetnek, de azért ha egy kicsit nyitott szemmel járunk, láthatjuk, hogy nemcsak egy-két beteg lézeng a kórházak folyosóin, hanem napjainkban sok a gyógyítandó ember, akik ugyan nem halnak meg egyik napról a másikra, a kezeléseknek köszönhetően, de ennek az az ára, hogy életük végéig gyógyszereket kell szedniük.

Bizonyos esetekben szükség van orvosi, gyógyszeres beavatkozásra, de ha jobban odafigyelnénk magunkra, és az öngyógyító képességeinkre, a gyógynövényeink erejére, könnyebben meg tudnánk előzni a betegségeket.

A természetgyógyászok legnagyobb feladata, hogy rávezessék, újra megtanítsák az embereknek az öngyógyító képességeiket, hiszen minden egyes rosszullét, kellemetlen tünet, betegség, egy kódolt üzenet a lelkünktől, hogy valami nincs rendben odabent velünk.

Az 1400-as évek végén, Svájcban született Paracelsus orvos, csillagász, természettudós, vezető okkultista, aki alkimista is volt, tudta, hogy miként kell mély kapcsolatot kialakítani a belső Énnel, mikor egy betegség okát szeretnénk kideríteni.

Paracelsus úgy gondolta, hogy a betegségek többségének hátterében az áll, hogy az emberek idővel eltávolodnak Istentől, vagyis a lelkük hitétől, ami ha kellőképpen erős, akkor a test nem betegszik meg egykönnyen. Ezen kívül Paracelsus még hátra hagyott 4 okot, ami megbetegíthet bennünket, így érdemes ezekre odafigyelni. Íme, a lista.

1. MÉREGEK

Azok a mérgek, toxikus anyagok, amelyeket nem lehet eltávolítani a fizika és kémia törvényei szerint, képesek betegségeket előidézni, Ehhez az kell, hogy a páciens emésztésserkentő lépéseket tegyen, és ezzel párhuzamosan, pedig a lelki megtisztulást is el kell kezdje.

2. LELKI “ÖSSZETEVŐK”

Mindenkinek vannak erősségei, gyengeségei, ami pontosan a lelki összetevők miatt alakul ki. Ahhoz, hogy azonosítsuk ezeket a hiányosságokat, a lelkünk mélyéről kell a felszínre hozni a félelmeinket, hogy szembe nézhessünk velük, és le tudjuk győzni őket, így a betegségek kialakulásának esélye is csökkenthető.

3. TERMÉSZET

Itt az emberi természetről van szó. Ki, ahogy felfogja, értelmezi, megéli a világ dolgait, ahogyan viselkedik, az egészsége is ezeken a megnyilvánulásokon fog alapulni. A legjobb az, ha kiiktatjuk életünkből a negatívumokat.

4. SPIRITUALITÁS

Ha a belső Énünk nincs összhangban a lelkünkkel, akkor ezen egyensúlyhiány miatt fizikai betegségek üthetik fel a fejüket. Az életünk során szerzett tapasztalatok a lelkünkben élnek, maradnak meg. És ha a rossz, negatív tapasztalatoktól nem tudunk megszabadulni, nem tudjuk ezektől a lelkünket “kitakarítani”, így szenvedni fogunk. Bocsássunk meg önmagunknak, forduljunk a szeretet fele, amely felszabadít a nyomasztó emlékektől, tapasztalatoktól.

Ezt az utat kövessük:

Ölelés: Ha megbetegszünk, öleljük át gondolatban a megfáradt, legyengült lelkünket, anélkül, hogy itélkeznénk, haragudnánk rá.

Gondoskodás: Éljük úgy meg a nehéz napokat, a szenvedéseinket, mintha lehetőséget kapnánk arra, hogy vigyázzunk magunkra, és kapcsolatba kerüljünk a lelkünk igazi Énjével, mélységével.

Odafigyelés: Ha csendben, nyugodt körülmények közepette odafigyelünk a lelkünkre, akkor megérthetjük, hogy mi okozta a betegséget. Figyeljünk a színekre, érzésekre, hangokra.

Kérdezés: Ha betegek vagyunk, rosszul érezzük magunkat, tegyük fel a következő kérdést: Mit akar a testem tőlem, mit szeretne megkapni? Hallgassuk meg a választ, anélkül, hogy ítélkeznénk. Leggyakrabban a testünk azt feleli: alvás, pihenés, nyugalom. Teljesítsük, amit kér.

Rávilágítás: Kéredezzük meg a lelkünktől, hogy teljesítettük-e a kívánságait, mindent megtettünk-e, amit kért tőlünk. A test olyan, akár egy templom: ha imádkozunk benne, a kéréseink meghallgatásra találnak.

Hozzászólások: