5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et!

5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et! Az LMP törvényjavaslatot nyújt…

14576299914727_77322602653799_db

5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et!
Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy emelkedjen az otthoni, családi feladatokat ellátók támogatása.
Szél Bernadett társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ezen feladatokat zömében szegénységi kockázatban élő nők látják el, akik “láthatatlan” munkát végeznek.
Az országgyűlési képviselő kifejtette: a nőnap alkalmából beterjesztendő javaslatukban a gyermeküket egyedül nevelőkön, a sérült vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelőkön, valamint az idős, beteg családtagot ápolókon kívánnak segíteni.
Hozzátette: 5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának azon gyermekek után, akiket egy szülő nevel, valamint a gyedet és a gyest is 25 százalékkal növelnék. Az alanyi jogon járó ápolási díjat 30 százalékkal toldanák meg és visszaállítanák a méltányossági ápolási díjat is.
Szél Bernadett az összesen mintegy 120 milliárd forintos intézkedést gyorssegélynek nevezte, de mint mondta, azt is elvárják a kormánytól, hogy a civilekkel együttműködve dolgozzon ki olyan támogatási rendszert az említett csoportok számára, amely valóban hozzájárul megélhetésükhöz.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!

Hozzászólások:

One thought on “5500 forinttal több családi pótlékot biztosítanának az egyedülálló szülőknek, 25%-al emelnék a GYES-t és a GYED-et!”

Comments are closed.