9 dolog, amit a nyelved elárul az egészségedről!

A testünk és a bőrünk számos alkalommal jelzik, ha valamilyen gond van a szervezetünkben, ha odafigyelünk, sokmindent észrevehtünk. A nyelvünk az egyik olyan részünk, amely számos betegséget megmutat.

1. Eper-piros színű

Ez lehet annak a jele, hogy a szervezet nem kap elég vitamint. Ha a nyelv fényes vagy eper piros, azt jelenti, hogy nincs elég vas vagy a B12-vitamin a szervezetben. Más esetekben előfordulhat, hogy az erős fájdalommal is járhat ez, főleg, ha meleg italt és csípős ételeket fogyasztunk. Egy jól, orvos által összeállított diéta segíthet.

2. Fekete vagy barna lepedék

A fekete vagy barna lepedék a nyelven elég ijesztő lehet, de az esetek nagy részében ez csak egy jele a rossz higiéniának, a dohányzás vagy sok kávé vagy fekete tea fogyasztása okozhatja. Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy elengedje a rossz szokások, melyek hatására a lepedék néhány nap alatt eltűnhet.

3. Fehér lepedék

A fehér lepedék a gombafertőzés vagy candidiasis jele lehet. Ez a lepedék jelenik meg, ha a Candida albicans túlzottan elszaporul, amely jelen van egy egészséges ember számára. Ennek oka más oka is lehet: antibiotikumok szedése, cukorbetegség, gyenge immunrendszer, vagy a magas vérnyomás. Azt javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz.

4. Barázdás nyelv

A ráncol, barázdás nyelv lehet egyszerűen csak az öregedés biztos jele (igen, a nyelv is lehet fiatalabb vagy öregebb). A helytelen fogmosás miatt akár fertőzések is kialakulhatnak. Gombás fertőzés alakulhat ki, közvetlenül a repedésekben, égő érzéssel jár. A probléma megoldható speciális gyógyszerek szedésével.

5. Apró fehér pontok a nyelven

A fehér pontok lehetnek akár bőrirritáció jelei. Például egy fog is okozhatja, amely folyamatosan dörzsöli a nyelvet. De az esetek nagy részében, ezek a foltokat okozhatják a megnövelt termelése sejtek is. Ha a foltok nem tűnnek el maguktól néhány héten belül, fontos, hogy forduljon orvoshoz.

6. Vörös foltok és hólyagok

A vörös foltok és hólyagok, amelyek hosszú ideig nem tűnnek el, lehetnek a tünetei akár egy nagyon komoly betegségnnek. Gyakran kapcsolódik a nyelv rákhoz. Fontos sűrgősen orvoshoz fordulni!

7. Égő érzés, fájdalom

Ezeb leggyakrabban a nők mennek keresztül menopauza idején, a jelentős hormonális változások miatt. Másik ok lehet a rossz fogkrém: néhány ember allergiás bizonyos összetevőkre.

8. Dudorok és gödröcskék

Ez meglehetősen ritka, amely egyáltalán nem veszélyes. Ha nincs fájdalom, nincs semmi aggódnivaló!

9. Fájó sebek

Ha fájdalmasak a sebek, ez annak a jele, hogy szájpenésze van. Leggyakrabban a gyerekek érintettek, de a felnőttek 20% -a is szenved ettől. A sebek a stressztől és a gyenge immunrendszer miatt jönnek elő. Ezek általában 2 héten belül eltűnnek.

 

 

Hozzászólások: