5 természetes antibiotikum, amire nem kell az orvostól recept!

A gyógyszergyártók által kifejlesztett antibiotikumokat írják fel receptre a világon a leggyakrabban a családorvosok. Ennek mára az lett az eredménye, hogy rengeteg páciens emésztése, gyomorműködése tönkrement, és az egészben az a legnagyobb gond, hogy az antibiotikumokat használók immunrendszere gyengébb lett, mint valaha. Ezért nem árt szétnézni a természet patikájában, hiszen ott is vannak hatásos szerek, amelyeknek semmiféle kárós mellékhatásokkal nem rendelkeznek.

2015-10-01_060214

1. Fokhagyma

A fokhagymát már több ezer évre visszamenőleg használták az ősi kultúrákban, embereket gyógyítottak vele, de sokan is fogyasztották, így ezzel előzték meg a különböző betegségeket. A fokhagyma baktérium-, mikroba- és gombaellenes hatóanyagokat tartalmaz. Emellett erős antioxidáns is, amennyiben rendszeresen fogyasztunk fokhagymát, a sejteket károsító szabad gyököktől nem kell tartanunk, ugyanakkor jó immunerősítő is a fokhagyma. A benne rejlő allicin anyag nagyszerűen semlegesíti a káros baktériumokat.

2. Ezüst-kolloid

Ez tulajdonképpen vízben oldódó ezüstrészecskék egyvelege, amelyeknek antibiotikum hatásuk van, megölik a kárós baktériumokat. Az 1900-as évek elején Alfred Searle fedezte fel, hogy az ezüst-kolloid bevetésével rendkívül hatékonyak és gyorsan meg lehet ölni a baktériumokat, anélkül, hogy ez mérgezéssel járna. A tudósok arra is rájöttek, hogy az ezüst-kolloid egy sor antibiotikumra rezisztens vírust képes elpusztítani, ilyen például a SARS-vírus, vagy éppen a madárinfluenza vírusa.

3. Oregánó (szurokfű) olaj

Az oregánó olaj nagyon jól kordában tartja a patogén baktériumokat, nem engedi, hogy elszaporodjanak, és mindeközben megkíméli a jó hatással bíró baktériumokat. Ugyanakkor antivirális és gombaellenes hatóanyagokat is tartalmaz. Ezeket a szintetikus antibiotikumok nem tudják, és az oregánó olajjal szemben a baktériumok nem tudnak rezisztensé válni. Az oregánóban karvakrol nevű fenolszármazék van, amely nagyon jó természetes fertőtlenítőszer.

4. Kasvirág (Echinacea)

A kasvirágot már századok óta fertőzések kezelésére használják. A sebek tisztításakor szokták az echinaceat alkalmazni, de vérmérgezés, torokgyík ellen is bevetették. Ma leginkább meghűléskor szokták használni, hiszen a kasvirág képes elpusztítani még a rendkívül veszélyes staphylococcus aureus baktériumtörzset is.

5. Manuka méz

A manuka méz is képes elbánni a betegségeket okozó mikrobákkal, de a húsevő baktériumok ellen is jó. A manuka mézből elég egy 5 százalékos töménységű mennyiség és a legellenállóbb baktériumokat is semlegesíti. A manuka méz a legerősebb vírusölő méz a világon, bármilyen szintetikus antibiotikumot leköröz.

Hozzászólások: