5 + 1 tuti tipp kóros álmatlanság ellen

Eleged van a forgolódásból, de nem akarsz altatón élni? Próbáld ki természetes tippjeinket és meglásd, hamar álomba szenderülsz!
1. Vegyél egy illatos füdrőt!

A meleg víz ellazítja az idegrendszert, így hamarabb és mélyebb álomba merülhetsz. A maximális hatásért adj a fürdővizedhez egy kis levendula vagy kamilla olajat, hogy növeld a nyugtató alfa agyhullámok termelődését.

6460_158396836_cikk (1)

2.  Próbálj ki egy homeopátiás gyógymódot!

Két természetes gyógyszer, az Ignatia Amara és a Muriaticum Acidum, segíthet a könnyű elalvásban. Ráadásul a homeopátiás szereknek nincs olyan mellékhatásuk, mint például a reggeli morcosság. Ma már egyre több homeopátiás készítményt árusító gyógyszertár létezik országszerte, ahol képzett szakemberek segíthetnek neked.

3. Kortyolgass valami mást!

Felejtsd el a forró tejet vagy a kakaót! A macskagyökér tea fogyasztása ? amit már évszázadok óta a szorongás csillapítására használnak- a nők 82%-nál olyan hatást ért el mint az orvos által felírt álmatlanság elleni gyógyszer! A macskagyökér elősegíti az agyban azoknak az ingerületátvivő anyagoknak a termelését, melyek enyhítik a stresszt, nyugtatják az izmokat és lelassítják a szívverésed így hamarabb elszenderedsz, és többet is is tudsz aludni.

4. Csillapodj le ásványokkal!

Egyél kálciumot és magnéziumot! Ezek így együtt megnyugtatják a feszült izmokat, csillapítják az idegeket és úgy viselkednek mint egy nyugtató. Egy tanulmány szerint a napi javasolt dózis: 800mg kálcium és 400mg magnézium 45 perccel lefekvés előtt.
Bónusz: Ez a duó megfékezi az éjjeli lábgörcsöket, mely a nők 95%-ánál okoz problémát.

5. Multivitamin: 5 óra elött!

A B-vitamin bizonyítottan növeli az energiát és elősegíti a tiszta agyi működést akár 4 órával is elfogyasztása után. Ezek szerint, ha este veszed be a multivitaminokat, akár ez is megnehezítheti az elalvást. Gyors megoldás: az étrendkiegészítőket délután 5 óra előtt vedd be!

+1 tipp

Elég ha kevesebb koffeint fogyasztasz és meggyőződsz arról, hogy a hálószobád elég hűvös (nagyjából 20 °C) és sötét. Ez háromszor hatásosabb az álmatlanság elűzésére mint a receptre kapható készítmények.

Hozzászólások: