15 ajándék, amire minden gyereknek szüksége volna!

Ne azt tanítsd a gyermekednek, hogy mit jelent a gazdagság, hanem azt, hogy mit jelent a boldogság. Tanítsd meg a dolgok értelmére és nem az árára.

Nagyon sok élményem van a vakációimról, amelynek nagy része a családomhoz kötődik. Nagyon kevés emlékem van a gyerekkoromban kapott ajándékokról, ezért azon gondolkodom – mi milyen fajta ajándékokat adhatunk a gyermekeinknek, amit nem felejtenek el? Melyek azok az ajándékok amelyek hatással lesznek az életükre és megváltoztatja őket örökre?

Nos íme egy egyszerű lista: Ajándékok amelyeket a gyerekeink soha nem felejtenek el

1. Méltányosság

Sokszor egy egyszerű szó megváltoztathat egy egész életet, ezért győződjetek meg arról, hogy a gyerekeitek tudják mennyire értékelitek őket.

2. Kihívások

Biztassátok a gyerekeiteket arra, hogy álmodjanak. Álmodjanak nyitott szemmel és álmodjanak amikor alszanak. Mindegy, hogy mekkora álmaik vannak, biztassátok őket. Ösztönözzétek őket, arra, hogy harcoljanak azért amit el akarnak érni az életben.

3. Hallgasd meg

Az élet nem korrekt és nem is lesz soha, ezért amikor a gyermeked hibázik legyél mellette. Hallgasd meg öt, lásd el tanácsokkal és értsd meg őt.

4. A köszönet

Az egyik legszebb ajándék amit a gyermekednek adhatsz az az, hogy értékeled, hogy ő az életed része.

5. A meghatározás

A legfontosabb tényező amely meghatározza egy ember sikerességét az az akaraterő nagysága. Ezért ezt meg kell tanítanunk a gyermekeinknek

6. Beszélgetés

A szavak erősek és hatalmuk van, építhetnek vagy tönkretehetnek. Az egyszerű szavak, ahogy a gyerekeinkkel beszélünk bátoríthatják őket és ezért pozitív gondolataik lehetnek vagy kétségbe ejthetik őket. Nagyon fontos, hogy válogassuk meg a szavainkat!

7. Hűség és szeretet a párkapcsolatban

A hűség egy házasságban sokkal többet jelent mint az emberi test. A hűség magába foglalja a szemet, az eszet, a szívet és a lelket. A gyerekek azt csinálják amit a szülőktől látnak, ezért legyünk jó példa a számukra.

8. Nagylelkűség

Ha megtanítjuk a gyermekeinket arra, hogy legyenek nagylelkűek velünk, akkor másokkal is nagylelkűek lesznek.

9. Becsületesség

Azok a gyerekek akik megtanulják a becsületesség és az őszinteség fontosságát kicsi korban, nagy esélyük van rá, hogy becsületes, tisztességes emberekké váljanak.

10. Remény

A remény a hit abban, hogy a dolgok jobbá vállnak, alkotják az erőt, a kitartást és így a legnehezebb pillanatokban is találunk megoldást a problémánkra.

11. Ölelések

Egyszer hallottam egy férfi ,azt mondta a 7 éves fiának, hogy már túl nagy gyerek ahhoz, hogy megpuszilja. Megszakad a szívem, amikor erre gondolok. A gyerekek sohasem elég nagyok ahhoz, hogy kifejezzük nekik a szeretetünket!

12. Szeretet

A legszebb dolog amit egy szülő a gyermekének adni tud, nap mint nap.

13. Közös étkezés

Nagyon fontos, hogy egy család együtt étkezzen.

14. A természet

Azok a gyerekek akik megtanulják szeretni és tisztelni a körülöttük lévő világot, azok később is vigyázni fognak rá.

15. Optimizmus

A pesszimisták nem változtatják meg a világot, az optimisták pedig megcsinálják ezt.

Hozzászólások: