Ez a legjobb természetes tisztítószer: tisztítja, elpusztítja a baktériumokat és jó az illata!

Miért vásárolnánk bolti tisztító-fertőtlenítőszert, amikor otthon is el tudjuk készíteni azt. Töredékébe kerül a kereskedelemben kaphatóknak és ráadásul teljesen természetes. Ezenkívül azt is jó tudni, hogy kellemes az illata, antibakteriális és erős fertőtlenítő hatással rendelkezik.

Szükségünk lesz egy 800 ml-es befőttes üvegre, különböző citrusok, mint például narancs, mandarin, lime, citrom, grapefruit stb. héjakra, 9%-os ecetre vagy alkoholra. Mi inkább az ecetre szavaznánk, hiszen természetesebb és nagyobb a tisztító ereje.

Fogjuk az üveget és töltsük meg az apró darabokra vágott héjakkal, majd öntsük fel ecettel vagy az alkohollal. Zárjuk le, és hagyjuk sötét, hűvös helyen állni 2-3 hétig. Majd szűrjük le, és a levet töltsük egy szórófejes flakonba. És indulhat a tisztítás: fújjuk be a tisztítandó felületet a keverékkel, majd egy tiszta ronggyal töröljük át.

14520609134354_92095282525632_db

Miért hasznos?

Az összes lerakodást, foltot, port, szennyeződést eltávolítja a sima felületekről. Ha olyan lakásban lakunk, ahol háziállat is van, könnyedén fertőtleníteni tudjuk a keverék segítségével az ürülékek utáni felületeket. Viszont el tudjuk távolítani a rozsdásodást, és a rozsda utáni foltokat is.

A legjobb szer a fürdőszobai csempék, kagylók, zuhanyzók tisztítására is. Pucolhatunk vele ablakot, és bármilyen üvegfelületet, beleérte a szemüveget, napszemüveget. Használhatjuk a WC-ben légfrissítőként, vagy a padlót felmosni is.

Hozzászólások: