13 probléma, amit csak a szőkék érthetnek

Ez a cikk a festett szőkékről szól, kedves természetes szőkék, ti nagyon szerencsések vagytok, és irigykedünk is, hogy ilyen szép hajszínnel születtetek! Viszont az, aki festeti szőke tincseit, ezekkel a problémákkal kell szembenéznie!

Beauty Blonde Woman Portrait. Beautiful  Blond Girl with Healthy Long Wavy Hair. White Hair. Hairstyle. Beauty Sexy Model. Perfect Skin and Make up. Pretty Face. Hair Extensions
Beauty Blonde Woman Portrait. Beautiful Blond Girl with Healthy Long Wavy Hair. White Hair. Hairstyle. Beauty Sexy Model. Perfect Skin and Make up. Pretty Face. Hair Extensions

1. Drága.

A folyamatos festés, ápolás bizony sok pénzt felemészt.

2. Túlszőkítés-kór.

Amikor úgy érzed, még mindig nem vagy elég szőke, még és még és még világosabb árnyalatot szeretnél, majd egyszer csak azt veszed észre, szinte már fehér a hajad.

3. A lenövés?

4. A szőke mániás pasik.

Bosszantó, mikor egy pasi csak azzal indokolja, miért tetszettél meg neki, hogy szőke vagy. (Igen, mint a nő társadalom közel fele?kösz a bókot.)

5. A szőke ötven árnyalata.

Annyi fajta szőke árnyalat létezik, hogy nehéz kiigazodni, te milyet szeretnél magadon látni. Az pedig, hogy a festékes dobozon vagy a kedvenc színésznődön kinézed magadnak az álomszínt, nem jelenti azt, hogy a te fejeden is ugyanígy fog mutatni ez az árnyalat.

6. Szőke nő=buta nő.

Tehetünk mi arról, hogy a Playboy villa összes nyuszija szőke?! Megmagyarázhatatlan módon sokan még mindig ennek a sztereotípiának hisznek, hiába van számtalan ellenpélda.

7. ?Ez az eredeti hajszíned??

Egyrészt köszi, jólesik, hogy sikerült ilyen mesteri fokra vinnem a természetes szőke árnyalat festését. Másrészt pedig ez a kérdés minden szőkévé festett barna lányt elszomorít?

8. A becenevek.

?Tudod, az a szöszi a 2.-ról.? Nem szeretjük, ha a hajszínünk szerint azonosítanak minket?

9. A sárgaság.

Valahogy előbb-utóbb mindig megjelenik az a sárgás, vöröses árnyalat a hajszíneden, bármennyire is próbálkozol, hamvasítózól, és a legrosszabb, mikor valaki azt mondja rád vörös(es szőke) vagy?

10. Hamvasító túladagolás.

A 9. pont elkerülése végett sokan túl sok hamvasítót használnak, amitől egy idő után kékes-szürkés beütésű lesz a haj?csak óvatosan, ennél még a sárgaság is jobb.

11. Hajgyilkosság.

Minél jobban szőkíted a hajad, annál jobban roncsolod, szárazabb lesz, és töredeznek a hajvégeid, ezért muszáj odaadóbban ápolnod, és rendszeresen hajat vágatnod. (ami nem olcsó mulatság, visszatérve az 1. pontra)

12. A ?váltsak barnára?? dilemma.

Bármennyire szeretsz szőke lenni, biztos te is eljátszol a gondolattal, hogy lecsapsz az ombre trend adta lehetőségekre, és lenöveszted az eredeti hajszíned, vagy egyszerűen csak barnára festeted (vagy fokozatosan sötétítgeted). Aztán ha rájössz, hogy sokkal jobban tetszettél magadnak szőkén, bajlódhatsz, hogy újra kivilágosítsd a frizurád. Ördögi kör.

13. Megtalálni az igazit.

Hidd el, ha megtaláltad az igazi árnyalatodat, nem érdemes állandóan kísérletezni, világosítani-sötétíteni! Persze nem árt néha egy kis változatosság, de jó ha tudod, mi az a hajszín, ami az örök befutó, és mindig visszatérhetsz hozzá!

Hozzászólások: