10 RÁKKELTŐ DOLOG, AMIT MINDEN NAP HASZNÁLSZ

Számos olyan dolog vesz körül nap mint nap, melynek igencsak sok káros hatása van egészségünkre. Azonban egyesekre ezek közül ajánlott fokozottabban odafigyelni, sőt akár ki is iktathatjuk teljesen az életünkből.

1. Húsokban és tejben található hormonok

A modern életnek köszönhetően a hús- és tejtermékek sok esetben számos hormonkezelésen esnek át, míg eljutnak a fogyasztóig. Ezek az emberi szervezetbe jutva előbb csak gyulladásokat, de idővel akár rákos megbetegedést is okozhatnak.

2. Mammográfia, fogászati röntgen, szkennerek, repülőtéri átvilágítás

Amennyire csak lehet kerüljük ezeket a káros sugárzásokat. Tíz fogorvosi röntgen felvétel már jó eséllyel okozhat pajzsmirigy rákot.

3. Alumínium tartalmú dezodorok és izzadtsággátlók

Statisztikák szerint bizonyítják, hogy sok estben alakult ki a dezodorok után a használat helyéhez közeli területen mellrák. Inkább használjunk biodezodort.

4. Toxikus kozmetikumok

Leginkább a smink eltávolítók veszélyesek, hiszen naponta használjuk őket, és legtöbbjük tartalmazza az egyik legveszélyesebb anyagot, a parabént. A mérgező anyag leggyakrabban a bőrön keresztül szívódnak fel.

5. Génmódosított kukorica és szója

Bizonyított tény, hogy a legtöbb szója és kukorica génmódosított. Ezek növelik az ösztrogén szintet, és sok esetben elősegítik a vérrögök kialakulását is. Válasszuk ezek bio változatát, melyen biztosan fel van tüntetve, hogy nem génmódosított a termék.

6. Mesterséges édesítőszerek

Általában génmódosított cukorrépát használnak fel ezek előállításához, így rendszeres használatuk akár rákos megbetegedést is okozhat.

7. Fluorozott víz

A mesterségesen hozzáadott fluor csökkenti a szervezet ásványi anyag tárát, és gyengíti az immunrendszert. Fogyasszunk forrásvizet.

8. Gyógyszerek és védőoltások

Indokolt esetben ajánlott megfogadni az orvos tanácsát, azonban, ha csak nem muszáj, ne tömködjük magunk gyógyszerekkel.

9. Konzervek

Egy biszfenol nevű rákkeltő anyagot tartalmaznak a műanyag tároló dobozok. Egereken végzett laboratóriumi vizsgálatokból kimutatták, hogy elpusztítja az idegsejteket.

10. Szappanok, samponok, fogkrémek, testápolók

Minden, ami a bőrrel, hajjal érintkezik, bekerül a véráramba. A kozmetikai termékek mind káros vegyi anyagokat tartalmaznak, ezért igyekezzünk minimálisra csökkenteni a használatukat. A legjobb megoldás viszont az lenne, ha saját kencéinket mi magunk készítenénk el természetes anyagokból.

Hozzászólások: