8 jel, hogy a tested segítségért könyörög

A testünk egy tökéletes mechanizmus, melyben számos dolog történik egyszerre. S néha bizony segítségkérő jeleket küld számunkra, melyeket, ha figyelmen kívül hagyunk, egészségügyi gondokhoz vezethetnek.

Összegyűjtöttünk néhány olyan jelet, amikre mindenképp figyelj oda.

8. Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcs

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, a testednek magnéziumra és káliumra van szüksége. Ezeket az elemeket úgy juttathatod be a szervezetedbe, hogy a paradicsomot, a narancsot, a banánt és a spenótot beépíted a mindennapi étrendedbe.

7. Száraz bőr

A bőröd szárazsága E-vitaminhiányra utalhat. Ezért több zöldséget, olajat, mogyoróféléket és halakat kellene enned.

6. Édesszájúság

Ha hirtelen erős vágyat érzel arra, hogy valami édeset egyél, akkor a kiváltó ok gyakran a túl sok stressz, a depresszió vagy a kimerültség. A tested glükózért „kiált”, s, hogy elkerüld az elhízást, egyél inkább étcsokoládét vagy mézet.

5. Jeget kívánsz?

Ha késztetést érzel egy kis jég evésre, lehet, hogy anémiában, vagyis vashiányban szenvedsz. A legjobb vasforrások a marha és a tojás. Ha kívánod a jeget és fáradékony vagy, mindenképp keresd fel az orvosodat.

4. Vérző íny

A fogmosás közben fellépő hirtelen vagy folyamatos ínyvérzés a C-vitaminhiány egyik árulkodó jele lehet. Építsd bele az étrendedbe a következő alapanyagokat: citrusfélék, spenót, zöld és piros kaliforniai paprika, paradicsom, káposzta, karfiol és brokkoli.

3. Gyenge, töredezett köröm és haj

Ezekkel a tünetekkel a tested a B-vitamin hiányt próbálja jelezni. Igyál több tejet, és vigyél be a szervezetedbe egy kis norit (az ehető tengeri füvek japán neve), valamint gombát.

2. A szivárványhártya körüli karikák

Ilyen típusú karikák gyakran kialakulnak 50 év felett, s ez normális. Ám, ha fiatalabb korban keletkeznek karikák a szivárványhártya körül, az bizony a magas koleszterinszintre utalhat. Mindenképp keresd fel az orvosod, ha ilyet tapasztalsz.

1. A görög láb

A görög láb azt jelenti, hogy a második lábujjad hosszabb, mint a többi, s ez bőrkeményedéseket, valamint fájdalmat okozhat. Továbbá a hosszabb lábujj miatt a cipők is igen kényelmetlenek lehetnek, ezért csak bizonyos típusú és stílusú lábbeliket célszerű hordanod.

Forrás

Hozzászólások: