Végleg megszűnhet az RTL Klub híradója?

Az RTL Klub és a kormány közti egyeztetésen abban is megállapodtak, hogy a Fidesz belátható időn belül változtatni fog a médiatörvény 38. paragrafusán!

Ez azonban azzal járhat, hogy a jelentős befolyással rendelkező kereskedelmi televízióknak nem kell kötelezően híradót készíteniük. ? tudta meg az Egyenlítő blog kormányzati forrásból.

fcs

Jelenleg a médiatörvény 38. paragrafusa minimum 15%-os közönségaránnyal rendelkező rádió- és televízió adókat kötelezi híradó készítésre. Ebben azt is meghatározza, hogy bűnügyi hírekkel maximum 20%-ban tölthetik meg a híradó tartalmát.

A magyarországi kereskedelmi televíziózásban a lehetőséggel elsőként az RTL Klub élne, mert így megválna a költséges és konfliktusokat generáló híradózástól.

Hírműsorokat az RTL Klub nem hivatástudatból, hanem a reklámadó bevezetése miatt készített. Így a rájuk vonatkozó adó mérséklése okafogyottá válik.

?Az RTL Klub egy komoly üzleti vállalkozás. Ha esetleg megszünteti a hírszolgáltatást, az nem jár pénzügyileg kínos arcvesztéssel, a Való Világ nézői bizonyára nem pártolnak el emiatt a csatornától? nyilatkozott a magát megnevezni nem akaró csatorna alkalmazottja az Egyenlítő blognak.

Hozzászólások:

One thought on “Végleg megszűnhet az RTL Klub híradója?”

Comments are closed.