Vége, az Audi 75 ezerrel emelte a fizetéseket, a sztrájk így megszűnt

Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről, írja a szakszervezet.

A szakszervezet közlése szerint az Audi-gyár egyes területein szerda délután 6-kor, a többi részén este 8-kor ér véget a munkabeszüntetés. A termelés minden gyártó területen elindul.

Az AHFSZ azt is közölte, hogy a vállalat 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeli a dolgozók alapbérét január 1-től 15 hónapra, a választható béren kívüli juttatás mértékét pedig 400 ezer forintra emeli idén, és ez az érték marad 2020-ban is.

Korábban az Audi 400 helyett csak 300 ezer forinttal akarta emelni cafeteria összegét (volt, hogy a szakszervezet 767 ezer forintos cafeteriát követelt, ebből ők engedtek), illetve az Audi sokáig nem 18, csak 10+10 százalékos béremelést ígért két évre, de

a végén az autógyár engedett. A sztrájk eredményes lett.

Szerda reggel még arról írtunk, folytatják a sztrájkot az Audinál, mert a keddi tárgyalások sem vezettek megállapodáshoz. De a szerda elhozta a megállapodást. Az AHFSZ eredetileg január 24-e reggel hat és január 31-e reggel hat óra közötti időre hirdetett egyhetes sztrájkot, mert az Audi Hungaria Zrt. és a szakszervezet nem tudott megállapodni az idei évi bérekről a tavaly szeptember óta tartó tárgyalások során. A sztrájk ideje alatt teljesen leállt a termelés Győrben, a termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok.

A győri székhelyű Audi az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A vállalatnál tavaly mintegy hatezer ember naponta több mint 8800 motort gyártott a Volkswagen-konszern 31 járműgyártó telephelye számára.

Hozzászólások: