Varázslat otthon: hogyan távolítsuk el a szemölcsöt?

Talán meglepően hangzik, de egy-két könnyen elérhető, otthon is alkalmazható módszerrel képesek vagyunk magunk eltávolítani a bőrön levő, enyhén lelógó kinövéseket.

szemölcsök gyakori, jóindulatú bőr kinövések, melyek kicsi, lágy gömböcskéknek néznek ki és gyakorlatilag lógnak a bőrön. Ártalmatlanok, de többségünk így sem szereti ott látni őket, ahol vannak! Különösen, ha irritálóak (akár a szemnek, akár egyébként) vagy számos kellemetlenség forrásai, esetleg kozmetikai problémát jelentenek.

A jó hír az, hogy ezeket a nem túl esztétikus, ám jóindulatú kinövéseket mi magunk is el tudjuk távolítani, csupán egy-két összetevő segítségével.

Első az almaecet! Csupán ennyire van szükségünk, hogy teljesen eltávolítsunk egy bőrön keletkezett kinövést, néhány nap alatt. Nincs vérzés és nincs hegesedés sem.

1000_4_20150614_182557

Mindenekelőtt, orvosunkkal konzultáljunk arról, hogy kinövéseink nem jelentenek-e kockázatot, mielőtt megkíséreljük eltávolítani őket természetes módon.

Vágjunk egy kis négyzet alakot vattából, amely elég nagy, hogy befedje a kinövést, majd áztassunk organikus almaecetbe. Helyezzük az átáztatott vattát a kinövésre, majd tekerjük körbe ragtapaszokkal is, hogy a helyén maradjon egész éjszakára. Ismételjük meg a módszert, ha szükséges.

Az eredmény: a bőr kinövés feketére vált és leesik nagyjából 3-5 napon belül, vérzés és hegesedés nélkül. Amikor már a fekete/sötétbarna szakaszában van, ?halott?, ezért abbahagyhatjuk az almaecet alkalmazását és csak várni kell, hogy magától leessen. Ne piszkáljuk!

Az almaecet igen erős sav, tehát a kinövés környékén levő bőrt érdemes megvédeni valamiképpen, amikor használjuk. Ha a sav mégis érinti a környező bőrt, a csipkebogyó olaj csökkenti a bőrpírt és gyógyítja a bőrt. Érdemes a procedúra előtt bekenni a környező bőrfelületet vazelinnel.

Az egyéjszakás módszer helyett egyébként segíthet az is, ha egy nap 3 alkalommal fenn hagyjuk az almaecetes ?borogatást? a kinövésen.

shutterstock_59219488

Egyéb természetes módszerek is vannak viszont a kinövések eltávolítására:

Oregánó olaj: erős antibakteriális hatással rendelkezik, anti-oxidatív és fertőtlenítő is, szintén gyorsan meg lehet válni vele a kinövésektől ? kb. 1 hónapba telik. Mixeljünk össze 4-6 csepp kókuszolajat és 2-3 csepp oregánó olajat és tegyük (rögzítsük) borogatásként a kinövésre napi három alkalommal. Kiszárítja a kinövést és leesik magától. Mindig használjunk hordozó olajat (ez a kókuszolaj) a módszernél, ezzel elkerüljük a bőrpírt és az irritációt.

Teafaolaj: gombaölő, antibakteriális hatású, szintén kiszárítja a kinövést. Áztassunk egy tiszta vattapamacsot vízbe, majd adjunk hozzá 3 csepp teafaolajat. Tisztítsuk meg a kinövést és a környező bőrfelületet szappanos vízzel, majd szárítsuk meg. Majd a teafaolajos vattával gyengéden masszírozzuk át a kinövést és környékét napi 3-szor.

Gyermekláncfű lé: a legkülönfélébb bőrproblémákra használatos, beleértve a kinövéseket. A gyermekláncfüvet szárastul ?préseljük?, a szár összenyomásával kinyerjük belőle a levet. A folyadékot közvetlenül tegyük a kinövésre, majd fedjük be a területet kötéssel, hogy a helyén maradjon. Végezzük a műveletet napi 4-szer (vagy többször), a műveletek között azonban alaposan mossuk meg a bőrt. A kinövés kiszárad és leesik. Ha allergiásak vagyunk a százszorszépre, körömvirágra, parlagfűre, krizantémre vagy egyébre, ne használjuk ezt a módszert! Valószínűleg a gyermekláncfűre is azok vagyunk.

Citromlé: erős fertőtlenítő, citromsavat tartalmaz, amely segít kiszárítani a bőrt. Egy friss citrom felére lesz szükségünk, a levet csepegtessük egy vattapamacsra. Tegyük a vattát a bőrkinövésre és hagyjuk rajta lemosás nélkül. Napi több mint 3-szor megismételhetjük a módszert, amíg le nem esik a kinövés.

Füge szár lé: bőrproblémákra széleskörben használják, mert segít a lúgos-savas egyensúly helyreállításában. Vegyünk pár darab friss füge szárat és vonjuk ki belőlük a levet. A kinövésre tehetjük több mint 4 alkalommal naponta. Átlagosan 4 héten belül látható az eredmény.

Fokhagyma: a friss fokhagyma gombaellenes és antibakteriális hatásával segít, javítja a bőr egészségét és szárítja a bőrkinövéseket. Négy friss fokhagyma gerezdre van szükségünk, melyeket masszává törünk és a bőrre helyezzük. Kötést tegyünk rá, hogy a helyén maradjon!

Hozzászólások: