Itt van óráról órára, hogyan jön meg a zuhé szerdán

Zivataros lehűlés követi a kánikulát, mutatjuk, hol és mikor fog esni.

Amint azt tegnap írtuk, kedden folytatódik a kánikula, 33-37 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás, emiatt az egész országban figyelmeztetés él. Az északnyugati csücsökben zivatarokra is számítani kell.

Szerdára azonban megjön a lehűlés. Az Országos Meteorológiai Szolgálatprognózisa szerint a hét harmadik napján az északnyugati tájakon már délelőtt megnövekszik a felhőzet, másutt gomolyfelhős, napos idő várható, majd estétől a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben is egyre több felhő valószínű.

A szakemberek szerint délután helyenként, estétől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már reggel északnyugati lesz a szél, másutt a nap nagy részében még zömmel délnyugati irányból lehetnek erős széllökések, majd egyre nagyobb területen északnyugatira vált a légmozgás.

Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat – figyelmeztet a meteorológia. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északnyugati felén 23 és 30, másutt 30 és 36 fok között várható.

A Kiderül térképén láthatod, hogy hogyan érkezik a csapadék óráról órára. Kora délutánig nem lesz semmi izgalom, de utána elromlik az idő:

 

14-1

15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hozzászólások: