Válságban a házasság? Íme, a nyilvánvaló jelek

Emberi természetünkből adódóan bizonyos élethelyzetekben bizony válságba kerülnek kapcsolataink, némely esetben a házasságunk. Azonban ennek vannak jelei, melyek felismerésével és együttes erővel megoldhatjátok az elétek gördülő problémákat.

A közös téma hiánya
A házasságok gyakori problémája, amikor megszűnnek a meghitt, közös beszélgetések, a pillanatok, amikor csak egymásra figyeltek. Ha beszélgetéseitek nagy része csak a gyerekekről vagy a pletykás szomszédasszonyról szól, tehát kizárólag kifelé irányul, akkor gyanakodhattok a bajra. Ha már nem vagytok képesek intim közelségbe kerülni a másikkal és kibeszélni a problémákat, akkor nagy valószínűséggel orvosolnotok kell a problémát. Ez nyilván nem válóok és egy kis odafigyeléssel és kitartással újra helyes mederbe terelhetitek a házasságotokat.

Ha nincs veszekedés
Hibás elképzelés, hogy a veszekedések a rossz házasságot szimbolizálják. Éppen ellenkezőleg, ha sosem veszekedtek az egyértelműen a közöny és az elhidegülés jele, hiszen ebben az esetben nem különösebben érdekel a másik, ha már felbosszantani sem tud, az bizony nem jelent jót. A veszekedések éppen arról adnak tanúbizonyságot, hogy még érdekel a másik és hangot adok a nemtetszésnek. Persze nem azt mondjuk, hogy a napi szintű ordibálás egészséges, ám egy-egy összetűzés igenis fontos és kulcsfontosságú lehet a kapcsolat megoldásának szempontjából.

Mit tegyünk, ha már tudjuk, baj van?
Az első és legfontosabb, hogy nézz szembe a tényekkel. Valld be magadnak, hogy valami már nem olyan, mint régen. Fogadd el, hogy az emberek és a kapcsolatok is változnak, és próbálj a megoldáson gondolkodni. A lényeg, hogy nyíltan tudjatok egymással beszélgetni a problémákról, ha kell akár szakértő vagy terapeuta bevonásával. Nem minden problémás házasság végződik válással, hiszen a szeretet ereje sokkal erősebb és képes legyőzni bármilyen problémát.

Hozzászólások: