Utálod a reggeleket ? Segítünk, felébresztünk!

Dühödten vágod a falhoz az ébresztőórát minden reggel? Egy vödör kávé sem elég, hogy életet lehelj magadba? Ötleteinkkel elviselhetőbb a felkelés.
Fokozatosság

Ne irigyeld azokat, akik ébredés után azonnal kipattannak az ágyból. A hirtelen váltás az alvó és az ébrenléti állapot között rengeteg energiát emészt fel, és a fáradtság dél felé már vissza is tér. Ha először csak kiadósan nyújtózkodsz az ágyban, akkor kíméletesen pezsdíted fel a vérkeringéseset ? és lendületed egész nap kitart.

Torna

Az ágyban, lustálkodás közben feküdj a hátadra, emeld fel és rázogasd a lábad. Így vér pumpálódik a szívedbe, és hamar felfrissülsz. Majd bal térdedet érintsd össze a jobb könyököddel. A másik lábaddal és karoddal is végezd el a gyakorlatot. Ismételd hatszor!

Rendszeresség

Ha a későn álomba szenderülők, ám reggel sokáig durmolók közé tartozol, akkor egyetlen tényezőt érdemes figyelembe venned: a rendszerességet. Lehetőleg állandóan ugyanabban az időpontban feküdj le és kelj fel, még hétvégén is! Különben nem csoda, hogy állandóan fáradtnak érzed magad! Ügyelj rá, hogy mindig aludj 7-8 órát, hiszen a szervezetednek ennyi időre van szüksége a feltöltődéshez.

Teázás

Sokan úgy vélik, hogy a reggeli meghatározza az egész napot Mindenképpen próbálj meg enni pár falatot ébredés után, különben nem lesz elég energiád. Kiváló választás a zabpehely vagy a tönkölykenyér mézzel. Amennyiben inkább valami kiadósabbra és fűszeresebbre vágysz, fogyaszthatsz sovány baromfi felvágottat is. Az értékes fehérje hatására élénkebbé válsz. Ha nem kívánsz semmilyen szilárd táplálékot, legalább igyál valami folyadékot, pl. gyümölcsturmixot sok eperrel, barackkal és tejjel.
TIPP: A leghatékonyabb ébresztőital a matetea. Egy csésze mintegy 20 százalékkal fokozza a teljesítőképességet.

Illatfelhő

Ahhoz, hogy reggel frissen pattanj ki az ágyból, nyugodt, pihentető alvásra van szükséged. Ehhez pompás segítséget nyújtanak a relaxáló illóolajok és a nyugtató hatású habfürdő. Tegyen néhány csepp levendula- vagy rózsaolajat a párnádra vagy az aromalámpába. De a 2 tk citromfűvirágból készített tea is mély álomba szenderít. Forrázzd le 2 dl vízzel a szárított növényt, majd 10 perc múlva szűrje le és kortyolgassa el.
TIPP: Végy fel pihentető szemmaszkot, ami segít megszüntetni a szem alatti karikákat, duzzanatokat. Használatával az ablakon betűző hajnali fényre sem ébredsz fel.

Pezsdítő fürdő

Ha ébredés után gyűröttnek látod arcodat a tükörben, itt az ideje a pezsdítő zuhanynak. A leggyorsabb eredményt a hideg-meleg vizes váltózuhanynyal érheted el, de ha erre képtelen vagy rászánni magad, ülj bele egy kád 37 fokos vízbe, amit gazdagíts élénkítő hatású illóolajokkal.
TIPP: Önts 10 csepp rozmaringolajat egy tálka langyos vízbe, majd ezzel paskold át az arcodat. Ettől felpezsdül a vérkeringésed, és pirospozsgás leszel.

Tisztító citrom

Ha a pocakodban nincs valami rendben, akkor nem csoda, hogy fáradtnak, kimerültnek és összeségében olyan nehéznek érzed magad. Indítsd be az emészésedet egy kis citrommal. Forralj fel egy pohár vizet, facsarj bele egy fél citromot! Ez az egyszerű ital segít a baktériumok és a méreganyagok eltávolítását, segíti az emésztést és csökkenti az émelygést.

Hozzászólások: