Milyen napszemüveg illik az arcodhoz?

Sajnos nem olyan biztos, hogy az idei kiszemelt álomnapszemüveg jól is fog állni. Hogy megkíméljünk a szívfájdalomtól, megmutatjuk arcformádhoz melyik fazon passzol.

93676.970x500

Szögletes

Könnyen felismerheted a széles homlokról, az erős állkapocs vonalról és a hozzá tartozó szögletes állról. A legjobban az ovális és a kerek formák állnak jól ennek a típusnak. A geometrikus formákat kerüld, azok csak még jobban kihangsúlyozzák az arc szögletességét.

Ovális

Többnyire kiegyensúlyozott arányokkal rendelkezik. Ha állad keskenyebb homlokodnál és magas a járomcsontod, ovális az arcod. A te választásod legyen egy szögletes napszemüveg, ezek erősítik lágy íveid. A túl nagy méretűeket viszont kerüld, azok túlméretezik arcod formáját.

Hosszúkás

Keskeny, inkább hosszabb mint széles arc, magas arccsont, homlok és hosszú orr jellemzi. Itt a keretekkel tudsz játszani. Minél magasabb, dekoratívabb, annál jobb. Ezzel tudod szélesíteni az arcod. Az alacsony, keskeny kereteket viszont sajnos semmiképp nem működnek.

Kerek

Ha orcád kerek, álladon kevés szögletesség, és széltében, hosszában egyforma méretű az arcod, akkor bizony te a kerek típusba tartozol. Ami jól áll: szögletes és keskeny napszemüveg ami vékony és hosszúkás. A felső keretezésűek is jól állhatnak, mert az arc felső részére helyezik inkább a hangsúlyt. Viszont a kerek formákat és a magas kereteket mindenképp kerülnöd kell!

Gyémánt

Jellemzője, hogy a szemvonal keskeny, az arccsont széles és az áll keskeny. Ennek a formának az ovális keretek állnak a legjobban, azok tartják egyensúlyban az arc vonalait. A keret nélküli szemüvegek is jók lehetnek, mert magában hagyják érvényesülni az arccsontot és nem vonják semmire sem oda a figyelmet.

Szív

Ezt a típust a keskeny állról, a széles homlokról és arccsontról ismerheted fel. Az alul hangsúlyos, alacsony keret a jó választás, ez szélesíti az arc alsó részét és a keskeny, kerek keret, ami pedig tompítja az homlok szélességét. A dekoratív, felül hangsúlyos darabokat viszont nem ajánljuk.

Hozzászólások: