Tudtad, hogy minden fogunk közvetlenül összefügg egy belső szervünkkel? Mutatjuk, hogy melyik foghoz melyik szerv tartozik!

A szakértők szerint, a felső és az alsó metszőfogak (első és második) tükrözik a vesék, a húgyhólyag, a fülek, a szemfogak – a máj és epe állapotát. A tüdő és vastagbél állapotáról a 4. és 5., a gyomor, a lép és a hasnyálmirigy a 6. és 7. tud információt adni, és az úgynevezett bölcsesség fogak a szív és a vékonybél állapotát mutatják.

Ha egy fog hiányzik, és a helyén fantomfájdalmat érzel, az is a belső szerv állapotát mutatja:

 • az első és a második metszőfog (felső és alsó) fájdalma arról tanúskodik, hogy krónikus pyelonephritis, cystitis és középfülgyulladás van a szervezetben. Az első metszőfog mandulagyulladás, osteochondrosis, prosztatagyulladás, csípőízület rendellenességet mutathat.
 • A negyedik és ötödik gyökerének fájdalma krónikus tüdőgyulladás, vastagbélgyulladás, dysbacteriosis, allergiás reakció (asztma, Rhinosinusitisben légúti allergia) jelzése lehet.
 • Ha a fájdalom a negyedik fogon jelentkezik, felsőn és alsón, akkor valószínűleg problémák vannak a térd ízületeivel, a váll, a könyök ízületei gyulladásban lehetnek, valamint a vastagbél is.
 • A hatodik és hetedik fog fájdalma krónikus gyomorhurutot, gyomorfekélyt, nyombélfekélyt, vérszegénységet, krónikus hasnyálmirigy-gyulladást jelezhet.
 • A hatodik felső fogak fájdalma orrmelléküreg gyulladást mutat, mandulagyulladást, pajzsmirigy­elégtelenséget és a petefészek problémát is. Az alsó hatos fájdalma az artériák problémáira, atherosclerosisra utal.
 • A szakértők azt mondják, hogy az alsó hetes jelzésének betegségei a visszerek (varicositasok, aranyér), tüdőbetegségek (krónikus tüdőgyulladás, hörghurut, tüdőasztma) polipok a vastagbélben.
 • A bölcsesség fogak összefüggenek a koszorúér-betegséggel, veleszületett és egyéb szív- betegségekkel
 • A fogkő ráirányíthatja a figyelmet az endokrin rendszerre és a gyomorfekélyre.

 

A szakértők is azt mondják, hogy a fogak összefüggenek a karakterrel is. Itt van, mit kell tudni:

 1. Egyenletes fogak: ékesszólás birtokosa.
 2. Sok fog: magas ember
 3. Hosszú fogak: mohóság és düh.
 4. Kicsi, éles és ritka – csalás és ravaszság.
 5. Nagy fogak közötti rések: a karakter céltalan.
 6. A távolság a felső metszőfogak között: vidám és léha természet.
 7. Nagy egészséges fogak: jó és bátor emberek.
Hozzászólások: