Természetes energiaserkentők

Szinte már klisének számít kimondani, hogy az anyukák sokszor fáradtak, olyan gyakran azok. Ne hagyjuk, hogy a fáradtság legyőzzön bennünket! Engedjünk a természetes energiaserkentőknek!

Érezte már úgy, hogy nincs ereje kikelni az ágyból, és ez az érzés egész napon át kísérte? Ezeken a napokon mindenkinek szüksége van egy kiadós felrázásra. A jó hír az, hogy számos természetes módszer létezik arra, hogy visszanyerjük életkedvünket.

hirmagazin_2015-09-11_093349

Egészséges és kiegyensúlyozott étrend

Az első és legfontosabb, hogy milyen ételeket eszünk és mikor? A második, hogy sosem szabad üresnek érezni a gyomrunkat! Nagyon fontos a megfelelő vércukorszint fenntartása, melyet legkönnyebben a gyakori étkezéssel tudunk elérni. Ezt sokszor valóban nehéz megtervezni, de ha egészséges nassolnivalókat tartunk a kezünk ügyében, akkor megakadályozhatjuk az órákon át tartó éhséget. A legideálisabb, ha gyakran eszünk kisebb adagokat. Egy kiegyensúlyozott étrend teljes kiőrlésű gabonát, alacsony glikémiás indexű (lassú felszívódású) szénhidrátokat tartalmaz, minőségi fehérjével és/vagy zsírral kiegészítve.

Tippek az energiaszintünk magasan tartásához:

Soha ne hagyjuk ki a reggelit! Ez ugyanis ellátja a szervezetet a megfelelő energiával a nap első felében.
Igyunk elegendő vizet! A kiszáradás a leggyakoribb oka a fáradtságnak. Ha nem vagyunk hozzászokva a csapvízhez, próbálkozhatunk herbateával (pl. roiboss), vagy az egyik étkezés helyett igyunk kókuszvizet. Ez egy természetes ital, amely számos elektrolitot tartalmaz (hasonlóan a sportolóknak készült energiaitalokhoz).
Ha fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, messziről kerüljük el az édességeket és kalóriadús ételeket, hiszen ezeket kb. 45 perc elteltével újra meg fogjuk kívánni.
Elegendő alvás, több testmozgás
Ön eleget alszik és rendszeresen mozog? Amennyiben nem, ez a két legfontosabb lépés az energiaszint kiegyensúlyozására.

Törekedjünk:

A napi legalább 7-8 óra alvásra! A gyors napközbeni 20 perces pihenők is segítenek, hogy energetikusabbnak érezzük magunkat.
A legalább 10-20 perces edzésre naponta! Ellentmondásosnak tűnhet, de minél aktívabb életmódra törekszünk, annál több energiánk lesz. Az ebédidő környékén edzeni, sokkal produktívabb napot eredményez a munkában is. Nem meglepő, hiszen a mozgásnak köszönhetően oxigéndús vér áramlik a testünkön keresztül az agyunkba, szívünkbe és az izmokba is.

Hozzászólások: