Szokott fájni a melled? 3 dolog, ami okozhatja, és nem gondoltál volna rá

Nem mindig a menstruáció felelős a mellfájdalomért, más okok is állhatnak a háttérben.

A mellfájdalom nem ritka a nőknél, és sokan a menstruációs kellemetlenségek számlájára írják, ami valóban lehetséges, de nem mindig van így.

news_9047_faj_a_mellem_rakos_vagyok

Túl sok koffein

Ha a ciklusod egy bizonyos szakaszán fogyasztasz sok kávét vagy más koffeintartalmú italt, sokkal nagyobb az esélye, hogy fájni fog a cicid. Ez a periódus az ovuláció időszakát és a menzesz kezdőnapját, illetve az azt megelőző néhány napot jelenti.

Megerőltetted magad

Ha olyan gyakorlatokat végzel edzés közben, amelyek megdolgoztatják a mellizmokat, mindegy, hogy nagy vagy kicsi a cicid, a tested ugyanúgy reagál, mint bármelyik másik testrész esetén, ám ezen a területen könnyű összekeverni az izomlázat a mellfájdalommal.

Lehet, hogy egy kicsit túl is terhelted vagy megerőltetted az izmokat, amihez még csak tornáznod sem kellett: lehet, hogy csak úgy emeltél valamit, vagy tettél egy rossz mozdulatot.

Fejlődésben vagy

A mellek ? ugyanúgy, ahogyan a többi testrész ? fájhatnak a növekedés következtében, ezért tinédzserkorban, amikor még fejlődésben vagy, könnyen előfordulhat, hogy gyakran tapasztalod a kellemetlenséget. Ha ez a fájdalom oka, sajnos így maradhat, amíg a tested változóban van, de amint kialakult a végleges méret, megszűnik a probléma.

Hozzászólások:

One thought on “Szokott fájni a melled? 3 dolog, ami okozhatja, és nem gondoltál volna rá”

Comments are closed.