SZABADULJUNK MEG AZ ÖVSÖMÖR KELLEMETLEN TÜNETEITŐL! ÍME, PÁR HATÉKONY HÁZI RECEPT!

Az övsömör egy nagyon kellemetlen, fájdalmakkal járó betegség, amely jelentősen rontja az illető életminőségét. Főként az idősebb korosztály van kitéve a bárnyhimlő által okozott ideg- és bőrgyulladásnak, de a fiatalabbaknál is előfordulhat, főként ha gyenge az immunrendszerük, de valamilyen kórházi kezelés után is kialakulhat, ha a szervezet legyengült állapotba kerül.

A bárányhimlő elmúlása után a vírus még élve maradhat azokban az érző idegsejtekben, amelyek a gerincoszlop hátsó szarvában helyezkednek el, ha viszont legyengül az immunrendszer, ezek a vírusok kiszabadulhatnak, és az idegekben, bőrsejtekben gyulladást okozhatnak. Ezt nevezik övsömörnek.

A gyulladások pedig rendszerint fájdalommal járnak, és noha az övsömör nem életveszélyes, azért szakorvoshoz kell fordulni, aki majd előírja a megfelelő kezelést.

Azonban vannak házi módszerek is, amelyek segíthetnek a fájdalmas tünetek enyhítésében.

  • fogyasszunk naponta kétszer, egy-egy evőkanál lenmagolajat
  • pár citromkarikát erősítsünk a gyulladt területre.
  • naponta háromszor vegyünk be 1000 mg-os macskakarom kapszulát.
  • naponta együnk meg több cikk fokhagymát.
  • fogyasszunk lizint tartalmazó gyümölcsöket, zöldségeket, mint például almát, körtét, fügét, spárgát, babot, ananászt és húst is.
  • ne fogyasszunk arginint tartalmazó ételeket, amilyen a mogyoró, a kesudió, a pekándió, de a cukrozott termékek, valamint a csokoládé, a kelbimbó, a fekete áfonya, a tökmag, a szőlő és a paradicsom is ebbe a kategóriába tartozik.
Hozzászólások: