A mai gyerekek nem tudják mit jelent a szigorú szülő! Azonban ez nem tesz jót nekik!

A szigorúság is a szeretet kimutatásának egy fajtája. Sajnos napjainkban elég sok gyermek csúnyán viselkedik a nyilvánosság előtt, amit egy szülő nem kéne megengedjen, sőt egy ilyen dologért szigorúan meg kellene büntetnie a gyermeket.

Biztosan láttatok már olyan gyereket, aki hisztizés közben az anyjára, az apjára dobálja az ennivalót, ordít és kiköveteli magának azt amit akar. Az ilyen gyerek nem tud viselkedni.
Elég sűrűn előfordul éttermekben is, hogy a gyerekek rohangálnak, a pincér pedig azt sem tudja, hogy kerülje ki őket a forró levessel a tálcán.

A mai szülők egyáltalán nem tudják, hogyan kell gyereket nevelni, tulajdonképen nincs ebben semmi különleges, csak nem szabad tolerálni a gyerek csúnya viselkedését.

A gyerekek sokszor feszegetik a szülők tűrőképességét, amikor egy szülő fáradt, akkor nem akar semmi mást, csak nyugalmat. Bárhol is legyünk a gyerekünkkel, bevásárlóközpontban, vagy éppen jegyért állunk sorba, mert egy mozifilmet akarunk megnézni, ne hagyjuk szó nélkül, ha a gyerek csúnyán viselkedik. Ha most annyiban hagyjuk, akkor a jövőben még rosszabb következményei lehetnek.

Sajnos egy neveletlen gyerek sok problémával kell megküzdjön a későbbiekben, mert nem viseli el mindenki a hisztijét.

A mi generációknak nehezére esik szigorúnak lenni, mert mi tudjuk azt amit a szüleink nem tudtak, hogy a gyerekek kicsi és értelmes emberek.

Régebben a gyerekek nem voltak egyenjogúan kezelve a felnőttekkel. A nevelés és a szigorúság nagyon fontos egy gyerek esetében, mert így lesz tudatos és sikeres. A gyerekeket nem a szigorúság érinti rosszul, hanem a nemtörődömség és a kegyetlenség.

Ha a gyerek szépen viselkedik amikor egy kávézóban vagy étteremben vagyunk, akkor megjutalmazhatjuk azzal, hogy elmehet a játszótérre, ahol önfeledten szaladhat és szórakozhat.

A gyerekeknek szükségük van a határok meghúzására. Ők a viselkedésükkel tesztelik a szülőket azért, hogy megérthessék mennyit engedhetnek meg maguknak. Amennyiben nincs szigorúság, akkor megengedhetnek maguknak mindent, még azt is, hogy az ennivalót a szülők arcába dobják.

A szigorúság és a szabályok olykor síráshoz vezetnek a gyereknél, de ez csak pillanatnyi. Hosszútávon pedig, ha egy gyerek tudja, hogy az életben vannak szabályok, akkor biztonságban fogja érezni magát.

Kedves szülők próbáljunk meg olyan gyerekeket nevelni, akik rendesek és hisznek magukban, nem pedig olyanokat akitől félni kell. Nem szabad bántani a gyermekeket, egyszerűen csak időnként meg kell tanulni szigorúnak lenni!

Hozzászólások: