VÉRLÁZÍTÓ! HA FELTESZED A FACEBOOKRA, MÁR NEM A TE TULAJDONOD!

A Facebook szabályzata kimondja: a közzétett fotók és videók tulajdonjogáról automatikusan lemondasz! Adataidat pedig közben elhalásszák az amerikaiak…

Úgy érzed, tisztában vagy a Facebook felhasználási feltételeivel? Van ám néhány trükkös pont, amit Dr. Vágány Tamás, jogász segítségével értelmeztünk.

Noha a legnépszerűbb közösségi oldalon elvileg Te szabályozhatod a közzétett információ megismerhetőségét, a felhasználási feltételek a következőket is rögzítik: A közzétételre kerülő fényképek és videótartalom vonatkozásában a felhasználó jogdíjmentes, az egész világra kiterjedő hozzájárulást ad a Facebook számára a tartalom szabad felhasználására. Ez a jog ráadásul akkor sem szűnik meg, ha törlöd az adott tartalmat, vagy akár az egész Facebook fiókod!

Ez még mind semmi! Ahhoz is hozzájárulsz, hogy személyes adataidat az Egyesült Államokba továbbítsák, és ott dolgozzák fel!

fb.jpg.600x0_q85

Kiakadtál és perelni akarsz? Megteheted, de ahhoz ki kell utaznod Észak-Kaliforniába, vagy a San Mateo megyében található állami bíróságra. Ha pedig, tegyük fel, kiutaznál és még a pert is megnyernéd, akkor is bőven ráfizetnél. A Facebook ugyanis 100 dollárban maximálta saját kártérítési felelősségét.

Mit is lehet erre mondani: “Ügyes, nagyon ügyes.”

Hozzászólások: