Férfiak! Kevesebb házimunka, több keksz ?! Végre itt a lehetőség!

Ritkább az együttlét, ha a férfi több házimunkát végez ? erre jutottak 4500 házaspár adatai alapján egy amerikai tanulmány készítői.

 

A Washingtoni Egyetem szociológusai szerint azok a párok, amelyek a nemek szerinti hagyományos módon osztoznak az otthoni teendőkön ? azaz a nő főz, most, takarít, a férfi pedig a kertben tesz-vesz, autóval bíbelődik, villanykörtét cserél –gyakrabban szeretkeznek.

20110811hazitunde4

A tanulmány egész pontos adatokkal szolgál

A heti női jellegű házimunka egy háztartásban 34, a férfiúi csak 17 órányi. Ahol a férj csakis a 17 órányi ?férfias? feladatkört teljesíti, a pár 1,6-szer gyakrabban szeretkezik, mint az a pár, amelyben a férj átveszi neje munkájának egy részét. Még több a szeretkezés ott, ahol a feleség 68 órával többet dolgozik a háztartásban, mint a férj: itt havonta 3 alkalommal gyakoribb a szerelmeskedés.

Az okok latolgatása

?Úgy tűnik, hogy a hagyományos nemi szerepek érdekesebbé, vonzóbbá, titokzatosabbá teszik a másik felet? – idézte Julia Brinest, a tanulmány egyik szerzőjét a Yahoo amerikai hírportál.

Brines megjegyezte, hogy az elemzéshez használt adatok 1992-94 közötti évekből származnak, és azóta úgy tűnik, hogy stagnál a férfiak részvállalása a házimunkából.

?A hetvenes években a férfiak sok feladatot átvettek a hagyományosan női házimunkákból, de a 80-as esztendőkre lelassult a folyamat, a kilencvenesektől pedig szinte egyáltalán nem erősödött a férji házimunka-buzgalom? ? mondta Brines.

Hozzászólások: