Erdőtűz miatt elmaradhat a Celeb vagyok, ments ki innen

Ma reggelre erdőtűz alakult ki a Celeb vagyok, ments ki innen! játékosainak táborhelye közelében. Órák óta oltják a tüzet a dél-afrikai hatóságok, és a jelenlegi információk alapján biztosan kijelenthető, hogy mindenki biztonságban van, senki sincs életveszélyben. Egyetlen nyitott kérdés maradt, hogy az erdőtűz miatt sikerül-e a Dél-Afrikában lévő kollégáinknak összerakni az esti adást – áll az RTL Klub közleményében.

20141008celeb-vagyok-ments-ki-innen

Celeb vagyok, ments ki innen

?A reggeli órákban észleltük, hogy a tábor tágabb vonzáskörzetében erdőtűz alakult ki. Ez errefelé igen gyakori, így a helyiek teljesen felkészültek az ilyen helyzetekre. Rendkívül higgadtan és szervezetten kezdték meg a tűz oltását, amely jelenleg is zajlik. Két helikopter és több önkéntes is dolgozik a tűz gócpontjánál. Maga a tábor és a celebek nincsenek veszélyben, azonban folyamatosan figyelemmel kísérjük a széljárást, amely eddig szerencsére kedvezően alakul. Így, reméljük, nem lesz szükség további intézkedésekre, kitelepítésre. Bár a bátorságpróba forgatása a kialakult helyzet miatt csúszott pár órát, mindent megteszünk azért, hogy ez az esti adást ne befolyásolja” –  számolt be a helyszínről Herman Péter, a műsor kreatív producere.

Korábban mással volt gond

A műsor 2008-as forgatásakor nem a tűzzel, hanem a hatósággal volt baj. A csoportot egy ellenőrzés során, egy magántulajdonban lévő ingatlanon, Salto Encantado településen fedezték fel, Posadastól 126 kilométerre. “Az ellenőrzést azért kezdték, mert bejelentés érkezett a tartomány munkaügyi hatóságaihoz. Az ellenőrök kiderítették, hogy a turistaként, különböző útvonalakon belépő csoport munkát végez egy magyar televízió számára. A munkában színészek és médiaszereplők vettek részt egy Buenos Aires-i producer közreműködésével” – írta akkor az MTI az EFE közlése alapján. Egyértelmű lett hamar, hogy az RTL-es csapatról volt szó akkor.

Számos dél-amerikai internetes oldal mellett a Clarin.com, a legnagyobb argentin napilap honlapja is írt az esetről, megjegyezvén, hogy a számukra ismerős Expedición Robinson című műsorhoz hasonlóról lehet szó. A spanyol El País is foglalkozott az üggyel, kiemelvén, hogy mindenki turistaként ment az országba, holott dolgoztak. A lap szintén a fejenként fizetendő 1500 és 15 000 dollár közti összegről írt, ami száznál több tévés szakember estén igen jelentős összeg lett volna.

Hozzászólások:

7 thoughts on “Erdőtűz miatt elmaradhat a Celeb vagyok, ments ki innen”

Comments are closed.