(2008.04.26) AZ INTERNETADÓ TERVÉNEK VISSZAVONÁSÁRA SZÓLÍT FEL A FIDESZ

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését. Erről Nyitrai Zsolt a párt információs és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

internet adó

Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik.

Hozzátette: A Fidesz támogatja a magyar kultúrát, viszont ez a támogatás nem történhet egy másik kultúra, nevezetesen az internet megsarcolásával.

Nyitrai szerint a Hiller István miniszter által az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat Európában “teljesen egyedülálló és szokatlan módon” bevezetné az internetadót.

Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől – hangsúlyozta.

 

A képviselő szerint a kormánypártok elképzelése azért is aggályos, mert ellentmond annak, hogy az európai Unió és az öt magyar parlamenti párt közös nyilatkozata is az e-befogadás évévé nyilvánította 2008-at.Nyitrai Zsolt emlékeztetett rá, hogy több civil szervezet és szakmai fórum – így az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetsége – is tiltakozott az internetadó bevezetése ellen.Felszóltjuk a kormányt, hogy vonja vissza ezt az elképzelését, az internet adó bevezetésének gondolatát – mondta Nyitrai Zsolt, aki hozzátette: a Fidesz elkészítette módosító javaslatait, amelyben egyrészt az “internetadó” eltörlését javasolja, másrészt a mobil telefonokkal kapcsolatban kezdeményezik, hogy a WAP és a MMS is kerüljön ki a járulékfizetés alá tartozó tevékenységek köréből.

 

VIDEÓ ITT — >>> http://www.fidesz.hu/hirek/2008-04-26/az-internetado-tervenek-visszavonasara-szolit-fel-a-fidesz/

Hozzászólások: