Segítség! A pasim non-stop féltékeny! 5 hasznos tipp

Nem csoda, hogy a huszonéves párok közt többen szakítanak a féltékenységi rohamok miatt, mint a félrelépések következtében: egy folyton ugrásra kész srác, aki árgus szemekkel figyeli, kire nézel az utcán, nagyon kiborító tud lenni.

jealous-guy-looking-at-couple

1. A legfontosabb, hogy elfogadd: a fiúd igenis féltékeny típus. Nem azért, mert olyan kihívóan öltözködsz, vagy mert vannak férfi barátaid is, hanem valami egész más miatt. Ha szereted, akkor fogadd el ezzel a problémájával együtt, és készülj fel arra, hogy segítened kell neki a változásban.
2. Ki kell derítened, mi az oka annak, hogy: már tejet venni sem tudsz lemenni a sráccal anélkül, hogy ne támadna le, amiért állítólag szemeztél az ötvenes pénztárossal. Lehet, hogy a szülei nem figyeltek rá oda, mikor kicsi volt? Vagy megcsalta az exe, és most próbálja megelőzni a bajt? Légy jó hallgatóság, és bármilyen nehéz is: maradj türelmes!
3. Beszélnetek kell a féltékenységéről, de nagyon nem mindegy, hogyan: soha ne legyél agresszív (passzív agresszív sem), még akkor sem, ha ő kikelne magából. Az érzéseidet asszertív módon fejezd ki (vagyis legyél együttműködő, józan és határozott), és ne felejtsd el: nem azért féltékenykedik, mert bántani akar téged, és mert egy nagy K-nak tart téged, hanem azért, mert fél, hogy elveszít téged. A kommunikációtoknak legyen része az is, hogy megerősítitek egymást: dicsérd, bókolj neki, és adj neki folyamatosan pozitív visszajelzéseket. Ha magabiztosabb lesz, nem retteg majd annyira a kettőtöket fenyegető vélt és valós veszélyektől.
4. Megelőzheted a nagy kirohanásokat, ha nem titkolsz előle semmit: nem jó ötlet például azt füllenteni, hogy tovább kell benn maradnod dolgozni, amikor a barátnőiddel akarsz találkozni. Az őszinteséggel megelőzhető a bizalmatlankodás és a faggatózások. Fontos: ez a nyíltság oda-vissza kell, hogy működjön!
5. Nem csak egymást kell rendszeresen lefektetni (haha), hanem a kapcsolatotok szabályait is: így mindig tudjátok majd, melyik gombot nem szabad megnyomni, ha együtt akartok maradni. Ne hagyjátok, hogy más mondja meg, mik legyenek ezek a szabályok: nektek kell kitapasztalni és megfogalmazni, hogy ki meddig mehet el (pl. lehet-e egymás nélkül bulizni járni, ha igen, meddig, kikkel, satöbbi). Ha odafigyeltek ezekre a szerelembiztos szabályokra, lassan minden rendbejön majd köztetek.

Hozzászólások: