Nősülés?! Ezért nem akarod

Éretlen vagy

Sokszor csak arról van szó, hogy túl fiatal vagy még a házassághoz. Még ha a korod ideális is lenne, akkor sem biztos, hogy lelkileg már annyira érett vagy, hogy egy ilyen fontos döntést meghozz.
200335875-001

Nincs meg az ideális jelölt

Hiába adott a kor, a helyzet és az elhatározás, ha nincs meg az ideális jelölt. Ez akkor is előfordulhat, ha kapcsolatban élsz, hiszen lehet, hogy nem magától a házasság intézményétől, hanem lényegében magától az adott hölgytől zárkózol el.

Tartasz mások véleményétől

Egy házasság mindig nagy felelősség, hiszen ilyenkor már a kapcsolatot nem lehet ?csak úgy? megszakítani. Ekkor már megültétek a világraszóló lagzit, az összes ismerősötöknek megmutattátok, mennyire szeretitek egymást

Félsz a megszokottságtól

Jól tudjuk, hogy működik egy tökéletes kapcsolat: kezdetben ott a tapogatózó vágy, aztán jön a vad szenvedély, majd túlesünk néhány vitán, kompromisszumokat kötünk, összekovácsolódunk, és ha nem figyelünk, a megszokottság mocsarába süppedünk. Ez a séma szinte bármelyik kapcsolatra ráhúzható, de nem feltétlenül kell így lennie.

Tudod magadról, hogy nem vagy férj-alapanyag

Vannak, akik pontosan tudják magukról, hogy sosem tudnának megállapodni, sőt, magát a házasság intézményét sem igazán képesek elfogadni. Egyesek hivatalosan is nyitott viszonyban élnek, mások pedig egyáltalán nem hajlandóak lekötni magukat, még egy komolyabb kapcsolat erejéig sem.

Nem akarsz családot

Nem mindenki vágyik nevelésre, unokákra, vagy arra, hogy gyermekzsivaj töltse be a házat a vasárnapi pihenő alatt. Ha találsz magad mellé olyan párt, aki ezt elfogadja, akkor akár szóba kerülhet az esküvő, de ha nem, akkor kizárt, hogy házasságra add a fejed

Félsz a jövőtől

Még ha el is fogadod, hogy kicsit minden kapcsolatra rátelepszik a megszokottság és más, hasonlóan fontos érzelmek veszik át a lángoló szerelem helyét, akkor is tarthatsz a jövőtől. Ez a félelem természetes, ám nem teljesen normális, ha teljesen elveszi a kedvedet a házasságtól.
Hozzászólások: