Psyllium ? Természetes gyógymód a székrekedés ellen

Az útifű legismertebb pozitív hatása, hogy elnyeli a belekben levő vizet, így könnyebbé teszi a kiválasztást, és természetes úton serkenti az emésztést. Segítségével könnyedén megelőzhető a székrekedés is.

psyllium

A mai világban a székrekedés egy igencsak általános probléma, okozhatja a túlzott stressz és a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása is. A székrekedés olyan kellemetlen problémákat okozhat, mint például az aranyér vagy a végbél berepedése.

Az útifű maghéj őrlemény, vagyis a Psyllium napi fogyasztása segítségünkre lehet a székrekedés, és magas probiotikum tartalma miatt a Crohn-betegség kezelésében is.

Szív- és érrendszeri betegségek kezelésére is

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy a rendszeresen fogyasztott útifűcsökkenti a koleszterinszintet, így megakadályozható a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása is. Fontos jellemzője az is, hogy erősíti a szív izomzatát.

Cukorbetegeknek

A súlyfölösleg számos embernek okoz problémát, ide tartozik például a cukorbetegséggel küzdők nagyrésze is. Az útifű szabályozza a vércukorszintet, így az egészséges táplálkozás és testmozgás következtében idővel visszaáll a normális testtömeg. Folyadékfelszívó képességének köszönhetően a psylliumtelítettségérzetet biztosít, ezáltal elkerülhetőek az állandó evési kényszerek.

Hol találunk útifűmagot?

A psyllium vagy útifűmag leginkább kapszula vagy por formájában szerezhető be. Por formájában könnyedén hozzákeverhetjük egyfajta térfogatnövelőként ételeinkhez. Használhatjuk például palacsinta készítéséhez, a lisztet kiegészítve. Könnyen kombinálhatjuk bármilyen élelmiszerrel, bátran fogyaszthatjuk, hiszen alacsony a kalóriatartalma. Gyógynövényboltokban könnyedén beszerezhetjük.

Hozzászólások: