Ne vegyél több gyömbért! 5 tipp arra, hogyan termesszél otthon végtelen mennyiséget

A gyömbért olyan növény, melyet egyre több otthonban és konyhában találunk meg. Nemcsak finom, hanem nagyon sok női történetnek is a főszereplője. Azt mondják, a gyömbér sok betegségre jó gyógyír,  mint például a megfázásra vagy gyomorpanaszokra is.

A gyömbér magában nem valami finom, de szerencsére rengeteg hozzávalóval kombinálható. Elkészíthető teának, fűszeres ételekbe is rakhatjuk, vagy süthetünk is vele. Az alábbiakban leírjuk, hogy termeszthetjük ezt a növényt otthon.

 

Természetesen lehet magot vásárolni és a hagyományos módon elkezdeni a termesztést. Egyszerűbb azonban egy kis darab gyömbért vásárolni a boltban.

Nyugodtan használhat egyszerű virágföldetldet, a növény egy széles és nem túl mély cserépben növekszik a legjobban, mert a gyökerek vízszintesen növekednek. Ha ezek a hozzávalók megvannak, a következőket kell tennie:

1.Egy éjszakára áztassa be a gyömbérdarabot.

 

2.Töltse meg a cserepet virágfölddel, ültesse bele a gyömbérdarabot aminek már van egy kis hajtása úgy, hogy a hajtás felfelé nézzen. Takarja be kb. 3-5 cm vastag földréteggel.

3.Bőven locsolja meg.

4.Tegye a cserepet meleg helyre, de ne kapjon közvetlen napfényt.

5.Tartsa nedvesen a földet. Ne felejtse el, hogy a gyömbér lassan növekszik, valószínűleg csak több hét múlva lesz eredmény.

Rendkívül egyszerű és így állandóan lesz otthon gyömbér. Ideális növény, nem kell vele sokat foglalkozni. Ha csak egy kis darab kell, egyszerűen levág belőle, a többi pedig növekszik tovább.

Hozzászólások: