Ne erőltesd, hogy a lányod házimunkát végezzen! Különben egy életre megutálja, vagy önbizalom hiányos lesz!

Sokan felteszik a kérdést, hogyan fogja a lánygyermek megtanulni a házimunkát, ha a szülő nem erőlteti, hogy megszokja azt.

Egy hölgy ezt a választ adta erre a kérdésre: Megszokja magától, legalábbis az én lányom 3 éves volt amikor elővette a játék konyhai felszerelést, az asztalra tette az összes plüss játékát és homokból főzni kezdett nekik. Senki nem tanította erre.

Az egyes házimunkák elvégzésének túlzott erőltetése pl. a rendrakás, mosogatás vagy az, hogy azt mondjuk egy lánygyermeknek, hogy ki fog téged feleségül venni, ha nem tudod ezeket a dolgokat, nem a legjobb nevelési elv. Ha így gondolkodunk akkor már az 5 éves lánygyermeket is meg kellene tanítani arra, hogy felmossa a padlót, vagy egy fiúgyermek is végezzen el bizonyos dolgokat.

Két kategóriájú nevelés van, az első kategória amikor egy felelőtlen gyereket fogunk nevelni “Nem szeretem a felelősséget, nem tartozom senkinek”. Mit gondoltok ki fog ebbe a kategóriába tartozni, egy fiú vagy egy lánygyermek? A fiú.

A második kategória rettenetes! Ezekből a gyerekekből hiányzik az önbizalom, az a munka amit elvégeznek nem teszi boldoggá őket. Több szülő is úgy gondolja, ha ezeket a dolgokat nem tanulja és nem szokja meg gyerekkorban akkor, hogy fogja megtanulni? Megtanulja, és ugyanakkor örökölni fogja az anya depresszióját is, egész életében emlékezni fog rá, értitek? “Nem vagyok biztos abban, hogy ha vigyázok a szeretteimre akkor boldog leszek.” Ezt fogja gondolni a lánygyermek.

“Mert nem láttam ilyen példát, hogy az anyámat boldoggá tette volna, mert mindig engem akart megtanítani rá. Anyám azt mondogatta mindig, hogy a házimunka nem tette őt boldoggá, mert a nagymamám annak idején mindig őt akarta erre megtanítani.”

Az anyák a következő képpen nevelik a lányaikat – olyan nincs, hogy nem akarom, csak olyan van, hogy kell, így biztosak abban, hogy a lányaikból jó háziasszony lesz. Igen a 2 kategóriába fognak tartozni. A mosogatás nem lesz egy kellemes feladat a számukra, a férjük pedig nem fogja ezt tolerálni.

Tehát kedves anyák ne féljetek, a lányaitokban magától ki fog fejlődni ez a dolog, ha azt érzi, hogy szeretve van, ő a szülők öröme.

Tudja, hogy ő boldogságot hoz

Csak azt fogja csinálni amit az anyja, ez a legegyszerűbb módja egy lánygyermek nevelésének, hogy utánozza az anyját. Csak akkor fogja ugyanazt csinálni, ha az anya példát mutat neki és nem kötelező munkaként csinálja azt amit csinál. Legyetek boldogok amikor vigyáztok a családotokra, így a lányaitok meg fogják érteni, hogy az amit tesztek nem rutinból történik, hanem azért mert szeretitek a családotokat és ez boldoggá tesz titeket.

Hozzászólások: