NAGY VÁLTOZÁS JÖN AZ ÖSSZES ORVOSI RENDELŐBEN, ORVOSNÁL, AMI MINDEN BETEGET ÉRINT! A tervek szerint 2017-től vezetik be…

Nagy változás jön az összes orvosi rendelőben, orvosnál, ami minden beteget érint!

Jövőre év elején már bevezetik az új személyi igazolványt az e-személyit vagy E -kártyát, ezt követően pedig 2017-ben bevezethetik az e-egészségügyi rendszert e-beutalókkal, e-receptekkel és e-profillal.Hogy ez hogyan érint bennünket?Mi minden fog változni? Hogyan alakul át a rendszer vagy az ellátás? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ!

Egy egységes ún. Nemzeti Egészségügyi Informatikai rendszert fognak létrehozni, melyet 2017-től be is vezetnének Magyarországon!
Mit kell tudni róla?

? minden orvosi dokumentum, az összes leletünk, röntgenfelvételünk, gyógyszereink, zárójelentéseink bárhol és bármikor elérhetők lesznek az orvosok számára

? a mostani, írásos, papír alapú receptek mellett bevezetik az e-recepteket is, melyek interneten lesznek elérhetőek, akár gyógyszerekre, akár gyógyászati segédeszközökre.

? össze lesz kötve a lakosság, a kórházak és egészségügyi létesítmények, a gyógyszertárak, az orvosok, a mentők, és az ágazatirányítás.

 1000_ejjel_20150826_192403

Röviden : elképesztően hasznos lesz ez a rendszert, mert bármelyik orvos sokkal gyorsabban tud majd tájékozódni a beteg állapotáról, azonnal látja majd, hogy milyen gyógyszereket szedett vagy szed jelenleg is a beteg, így könnyebben dönthet arról, hogy esetleg milyen új készítményt írhat fel neki, mi az ami korábban már nem vált be az adott betegnél, esetleg milyen gyógyszerallergiája van.

Az e-profilunkból kiderül a vércsoportunk, krónikus betegségeink, allergiáink ? ezek vészhelyzet esetén életmentő információk lehetnek.

Sokan rögtön az adatvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet és igen ők is győztek!Ugyanis a betegnek joga lesz letiltani az adatait, így nem lesznek azok láthatóak a központi rendszerben!A betegek ügyfélkapun keresztül rendelkezhetnek majd az adatokról.

Kevesen tudják, hogy ügyfélkapus hozzáféréssel már most ellenőrizhetjük a valaha kiadott összes receptünket, és az összes vizsgálatot, amit rajtunk végeztek, a TAJ-számunkra elszámoltak.

A jövőbeni tervek szerint az új rendszer 2017- elejétől már minden orvsi rendelőben kötelező lesz használni, senki nem bújhat ki alóla.

Hozzászólások:

5 thoughts on “NAGY VÁLTOZÁS JÖN AZ ÖSSZES ORVOSI RENDELŐBEN, ORVOSNÁL, AMI MINDEN BETEGET ÉRINT! A tervek szerint 2017-től vezetik be…”

Comments are closed.