Mindenkinek van egy saját fejfájásreceptje a csillagjegye alapján, itt a tökéletes recepted

A fejfájás  sok minden miatt kialakulhat, időváltozás, éhség, idegesség, feszült lelkiállapot, betegség kezdete. Ezerféle módszer van a megszüntetésére. Először várj egy kicsit, hogy mutassa meg magát, talán az okra is könnyebben rátalálsz. Egy dolog biztos: ne szokj rá a fájdalomcsillapítókra!

Vannak olyan természetes megoldások, amikre nem kell költened, és mindenkinek megvan a saját receptje. Most jegyek szerint gyűjtöttük össze a leghatékonyabb recepteket. Mindenkinek más a fnot vérmérséklete szerint, így az alábbi megoldások a jegyed alapján mutatnak neked receptet.

Vízjegyek: rák, skorpió, halak

1. Kerti székfű (margitvirág)

Ezt a gyógynövényt évszázadok óta használják a migrénes fejfájás csillapítására. Naponta 250 mg ajánlott belőle. Szedheted étrendkiegészítőként, de készíthetsz a leveleiből teát – sőt, a leveleit akár meg is eheted! Fejfájás csillapító hatását a benne található partenolidnak köszönheti. Különböző kutatások is bizonyították hatékonyságát.

Tűzjegyek: kos, oroszlán, nyilas

2. Gyömbér

Ez a fűszernövény igazi kincs: kiválóan csillapítja a migrént, mivel gátolja a fejfájást kiváltó prosztaglandinok termelődését. Sőt, a migrénnel gyakran párosuló émelygést, hányingert is megszünteti. Így készítsen belőle teát: vágjon le egy gyökérből 3 pénzérme nagyságú darabot, ezeket áztassa fél óráig 2 csésze forró vízben. Ha nem akar ezzel bajlódni, gyömbért kaphat kivonat vagy tabletta formájában is. Ez esetben a használati útmutató szerint szedje.

Föld jegyek: bika, szűz, bak

3. Bazsalikom illóolaj

A bazsalikomból kivont olaj stressz okozta és migrénes fejfájás ellen is hatásos, de közismerten jó émelygés, hányinger és görcsök esetén is. Cseppents az illóolajból néhány cseppet a kézfejedre, és lélegezd be az orrodon keresztül, meglásd, kis idő elteltével a fájdalom enyhülni fog.

Levegő jegyek: ikrek, mérleg, vízöntő

4. Banánhéj

Csomagolj 1-2 jégkockát banánhéjba, és tedd a homlokodra és/ vagy a nyakadra 15-10 percen keresztül. A hidegborogatásnak ez a továbbfejlesztett változata a banánhéjban lévő kálium miatt hatékonyabb az eredeti változatnál.

Ha rendszeres migrén gyötör, mindenképpen keresd fel az orvosod, hogy kiderítsétek a kiváltó okát.

Hozzászólások: