Ezeket a dolgokat semmiképp ne tedd a menstruáció ideje alatt, mert akár halálos kimenetelű is lehet!

A menstruációs ciklus a női szervezet egészséges működését jelzi. Ez a teljesen természetes folyamat sok nő számára jelent kínszenvedést, és kibírhatatlan napokat. Tanulmányozzuk testünk működését, értsük meg, hogy milyen folyamat zajlik le a menstruáció ideje alatt, szeressük önmagunk, és így már sokkal elviselhetőbb lesz az eddig nyűgnek tekintett folyamat.

Az alábbiakban néhány fontos tanácsot olvashatsz, azzal kapcsolatban, hogy mit ajánlott kerülni a menstruáció ideje alatt. Lehet, hogy még eddig nem hallott ezekről, de mindenképp érdemes betartani a tanácsokat az egészség megőrzése érdekében.

– ne igyál jeges vizet ( megtörténhet, ha jeges italt fogyasztasz, hogy a menstruációs vér ott marad a méhfalon, nem tud kijönni. Ez 5-10 év múlva akár cisztát is okozhat.

– ne igyál szénsavas vizet

– ne fogyassz kókuszt

– ha csak nem muszáj, a menstruáció ideje alatt ne moss hajat. Ilyenkor ugyanis a pórusok sokkal inkább nyitva vannak, és könnyebben fejfájás alakulhat ki. Idővel a fejfájás akár erősödhet is.

– ne egyél uborkát (az uborka ugyanis olyan anyagot tartalmaz, mely folyadék formájában ottmaradhat a méhfalon)

– kerüld a legkisebb hasi ütést, nyomódást is, mivel ez különböző méhproblémákat is okozhat

– kerüld a hajfestést, és, ha lehet a fogászati vagy műtéti beavatkozásokat is

– kerüld a megterhelő fizikai munkát, de a kisebb mozgást, jógát, sétálást semmiképp se mellőzd. Egy fél óra séta a parkban már kiegyensúlyozottá teszi a menstruáció ideje alatt igencsak megtépázott idegrendszert.

Hozzászólások: