Magányos vagy?- 5 tipp önsajnálat ellen!

Amikor az egyedüllét magányba kúszik át, valahogy megjelenik az a csőlátás, ami ilyenkor elsősorban abban áll, hogy körülöttünk kimondottan szerelmes párokat veszünk észre, azt is lehetőleg kézen fogva és sétálva. Ilyenkor a szemünk valósággal csak a mosolygó, boldogságtól sugárzó párban lévőket észleli.

Aztán beindul a kór: magányos vagyok, és ezért egyre jobban sajnálom magam.

szomoru_lany-300x200

Ilyen esetekben ahelyett, hogy elkezdenéd sajnálni, és hangsúlyozni a ?szegény én-t? és magad is elhinni, hogy te valóban egy szánalmas perszóna vagy próbáld ki az alábbi tippekvalamelyikét. Majd szépen sorban építsd be mindegyiket az életedbe és egyszer csak azt veszed észre, hogy mennyire jól érzed magad.

 

1.Elfogadás.

Fogadd el, hogy most jelenleg éppen egyedül vagy. Ez nem a legkiválóbb dolog, ami történhet, ez tény. Az önsajnálat helyett, ha tényekre tekinteszés megállapítod, hogy jelen pillanatban egyedül vagyok, akkor egyszerűen az erőd és az energiád megmarad, és nem indít el egy lefelé húzó önsajnáló spirálba. A megfigyeléssel, jó eséllyel nagyobb önismeretre teszel szert és tanulhatsz belőle.

2.Gondoskodj magadról

Ha éppen párod van, akkor biztosan sok mindent megteszel érte. Gondoskodsz róla, akár megfőzöd a kedvenc ételét, kényezteted, vagy elmész vele az ő kedvéért egy előadásra, egy moziba. Tehát most nincs jelen pillanatban Ő, tehát használd ki ezt az időt és tegyél meg magadért olyan dolgokat, amit szeretnél, hogy a párod adja meg.

Ki tudná jobban, hogy mit szeretnél?

Mi lenne, ha megfőznéd ma a kedvenc ételedet vacsorára? Esetleg megnéznéd azt a filmet, amit a héten kezdtek vetíteni?

Ez nem kényszer. Megérdemled, hiszen neki megadnád!

3.Egyéni program

Az önsajnálatra nem marad időd, ha programokat csinálsz. Kerüld azok társaságát, akik csak arra emlékeztetnek, hogy nincs párod. Bátran mehetsz egyedül is sétálni, olvashatsz egy jó könyvet, elmehetsz egy wellness programra, vagy egy hétvégére egyedül is felfedezhetsz egy ismeretlen várost.

Mozdítsd ki magadat a megszokott környezetből!

4.Alkoss

Alakítsd át, vagy változtass meg egy két dolgot a lakásodban. Cseréld le a képeket vagy változtasd meg a helyüket. Néha egy-két bútordarab áthelyezésével, egy fal átfestésével teljesen új lendületet viszel be az életedbe.

Keresd az új impulzusokat. Próbáld ki először kis dolgokkal: néhány színes virág egy új vagy felújított, átszínezett kaspóban.

5.Írd össze

Végezetül teljesen őszintén kérdezd meg magadtól, hogy mire is vágysz az életben. Gondold, végig mit szeretnél szakmailag és a magánéletben ahhoz, hogy elégedett legyél. Amikor az önsajnálat ragacsos szörnye ránk tapad, akkor rendszerint életünknek nem csak egy területén vagyunk elégedetlenek. Érdemes összeírni, hogy mit is szeretnénk elérni, mik a céljaink és valami egészen apró dologgal kezdeni. Bármilyen kicsivel, csak elkezdeni. A kezdés lendületet képes adni.

Ha elkezdtük, akkor majd a lendület visz tovább!

 

Ha van olyan tipped, technikád, trükköd, amit te szoktál csinálni, amikor magányos vagy és csak boldog párokat látsz magad körül, akkor oszd meg!

Lehet, valakinek épp a te tipped segít!

Hozzászólások: