A páfrányok gyógyító tulajdonságait régóta ismerték, és a múltban ezt a növényt gyakran ágyneműkben használták. Ez a népi orvoslás az ősi időkre nyúlik vissza, és az izmok és csontok fájdalomcsillapítására használták.

Saspáfrány párna mindenféle hátfájás ellen

A párnahuzat készítéséhez távolítsd el a szárazon levágott leveleket a szárról, és tömködd be  őket egy tiszta párnahuzatba, hogy teljesen kitöltse.

A páfránylevelekkel töltött párna igazi segítség lesz a hátfájás esetén.

Csak rá kell feküdnöd a párnára, és a fájdalom rövid idő alatt elmúlik. Ez a párna enyhíti a görcsöket, ízületi fájdalmat, köszvényt és reumát. Ha az ágyad alá helyezed, akkor a páfrány gyökere megszünteti a fájdalmat az izmokban. Fürdőkben való felhasználáskor a vízben áztatott levelek és a gyökerek gyógyíthatják a köszvényt, a reumát.
A friss saspáfrány levelekből készült párna kezelheti a gyakori megfázás által okozott ideiglenes halláskárosodást. Ezenkívül a gyulladt és viszkető szemeket is tisztítja és javítja a látást. A cipőbe tett száraz levelei csökkentik a lábfej fáradtságát és izzadását.

Az alháti hátfájás gyorsan eltűnik, ha a fájdalmas területet friss levelekkel takarod be.

Pálinkába áztatva kiváló gyógymód a köszvény és a reuma számára. Egyszerűen kenjünk egy keveset a fájdalmas részre és erősen masszírozzuk be.

Megjegyzés: A saspáfrány tartalmaz néhány nagyon mérgező és esetleg rákkeltő komponenst. Ezért óvatosnak kell lenni vele, ne fogyasszuk el!