JÓGA PÓZOK, MELYEKKEL NÖVELHETED AZ IZOMERŐT

A jóga már nemcsak a meditálásról és a rugalmasságról szól. Súlyemelők, testépítők, sportolók egyaránt felfedezték, hogy a jóga pózoknak hihetetlen hatásuk van nemcsak az izmok nyújtásában, de az erősítésben is. A jóga kihat az elménkre, az erőnkre, az egyensúlyunkra, ezzel segít elérni más sportágakban kitűzött céljainkat.

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot-900x473

A jóga úgy, ahogy van, jót tesz. Van azonban 7 különleges jóga póz, ami kifejezetten erősíti az izmokat és remélhetőleg abban is segít, hogy az edzést hatékonyabban, egyúttal biztonságosabban végezhessük.

1. Kobra póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot1

A jóga fantasztikus az erősítésekhez, ez a póz pedig igen hasznos a testépítőknek, mivel megnyitja a mellkast és erősíti a gerincet. De ne aggódj, neked is nagyon hatásos lesz a hétköznapi súlyzós edzésekhez, mivel a vállra és a törzsre hat, így lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyokkal dolgozz.

2. Háromszög póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot2

Ennek a póznak mindenekelőtt a súlyemelésről szól. Megnyújtja a csípőt és segít, hogy valóban kinyíljunk. Segít a kettlebell swingben, a súly holtpontról való elemelésében és a kettlebell windmill elvégzésében is.

3. Csónak póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot3

Első ránézésre olyan, mintha ez a póz csupán a súlypontunkra hatna, de valójában ennél sokkal többet tesz. Erősíti a csípőizmokat és a gerincet, segíthet a stresszoldásban és az emésztés javításában is.

4. Lefelé néző kutya póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot4

A csípő és a gerinc vannak a főszerepben, de hatékony a boka és az Achilles ín számára is, amit jól megdolgoztatunk, miközben felfelé megtámasztjuk a testünket. Segít erősíteni az izmokat és fokozni a mozgékonyságot ezen a sérüléseknek kitett területen

5. Deszka póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot5

Kitűnő gyakorlat a gerinc számára is. Sok edzésformában a legfontosabb, hogy egyes pozíciókat ki tudjunk tartani, ezért a plank, avagy a deszka póz nagyban hozzájárulhat a biztonságos mozgáshoz. Erősíti a vállakat és a kulcscsontot, melyek általában nincsenek jól megdolgoztatva.

6. Sáska póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot6

Ki gondolná, hogy a testünk kitekerése segíthet a helyes testtartásban? Ez a póz a gerincet, a feneket, a kar hátulsó részét és a lábakat erősíti, segít egyenesen állni és nagyszerűen nyújtja  a hasat és a mellkast.

7. Kerék póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot7

Ez a póz nem kevés egyensúlyérzéket kíván meg, de ha egyszer sikerül megcsinálni, érezni fogjuk, mennyire hatékony a mellkas, a karok, a lábak, a fenék és a has számára. A kerék póz rugalmasságunk határait feszegeti, segít hogy egyes mozdulatokat minél tovább ki tudjunk tartani.

Hozzászólások: