Íme a jelek, hogy az alkohol, a cukor, a glutén vagy a tejtermékek tönkretették az arcodat!

Az arcbőrünk sok mindent elárul az egészségi állapotunkról, illetve arról is, hogy mit eszünk, mit iszunk. Vannak élelmiszerek, italok, amelyek nem tesznek jót a szervezetünknek, testünk nem örül annak, hogy azokat fogyasztjuk, és a bőrön keresztül üzen, ha például nem tolerálja a gluténtartalmú készítményeket, ha túl sok alkohollal kénytelen a máj megbirkózni, vagy netán ha a tejben lévő laktózra vagyunk érzékenyek.

82564_arc-erzekenyseg

Nigma Taib egy olyan orvos, aki grafikonok segítségével bizonyította be, hogy milyen következmények mutatkozhatnak meg az arcbőrön azon termékek fogyasztásakor, amelyeket a szervezet egyszerűen nem képes tolerálni. Íme, ezek közül négy alapélelmiszer.
BOR
Tipikus jelzés azoknál, akik nem bírják az alkoholt, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztanak belőle, hogy a szemöldökök közötti terület eléggé ráncossá válik, a pórusok kitágulnak az egész arcbőrön, amely szinte teljesen ki van száradva és vöröses.
GLUTÉN
A gluténérzékenyeknél a bőr könnyedén felduzzad és kipirosodik, akár pigment foltok és pattanások is keletkezhetnek. Kutatások szerint a bolygó lakosságának 15 százaléka érzékeny a gluténre.
TEJ
A tejre érzékenyeknek leggyakrabban a szemhéjuk szokott megduzzadni, és rendszerint sötét karikák is kialakulnak a szemek körül. A pattanások sem ritkák az arcbőrön, ami szintén laktózintolleranciára utal.
CUKOR
A cukorra érzékenyeknek gyakran ráncos a homlokuk, az itt található bőr bordázottá válik, a szemek alatti terület feldagad, a homlokokon gyöngyöző izzadságcseppek jelennek meg. A cukorban olyan molekulák vannak, amelyek lekötik a kollagént, így a bőrünk könnyebben elveszíti rugalmasságát, és ezáltal hamarabb kialakulnak a gyűrődések, ráncok.
Hozzászólások: