ÍGY MENTI MEG TÉNYLEGESEN AZ ÉLETEDET AZ AVOKÁDÓ

Ne gon­dold, hogy az avo­kádó til­tott gyü­mölcs, csak azért, mert magas a zsír­tar­talma! A leg­újabb ku­ta­tá­sok sze­rint nem­csak a fo­gyás­ban segít, hanem képes a ko­lesz­te­rin­szin­tet is csök­ken­teni. Ezzel pedig tá­mo­gatja a szív- és ér­rend­szeri be­teg­sé­gek meg­elő­zé­sét

Az avokádó sokáig tiltott gyümölcsnek számított a fogyókúrázók számára, hiszen rengeteg zsiradékot tartalmaz.

A legújabb vizsgálatok pedig már egyenesen azt mutatják, hogy ez a gyümölcs nemhogy gátolná, inkább segíti a fogyást! Ha pedig minden nap eszel egy kicsit belőle, a koleszterinszinted is lejjebb mehet – vagyis a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért is sokat tettél.

Az étrendben bevezetett apró változások is komoly eredményeket tudnak hozni: ha a szilárd (általában állati) zsiradékokat az avokádó zsiradéktartalmára cseréled, máris javul az egészségi állapotod. Egy amerikai tanulmány szerint ez a lépés máris javít például a vérzsírszinteden. A kutatók 10 másik, avokádóval kapcsolatos tanulmány eredményeit elemezték – ezekben 229 résztvevőt vizsgáltak abból a szempontból, milyen hatással van az avokádó fogyasztása a koleszterinszintre.

Még az egészséges vizsgálati alanyoknál is számottevő koleszterinszint-csökkenést tapasztaltak. Tekintve, hogy a szív- és érrendszeri betegségek az egész fejlett világban vezető haláloknak számítanak, ez az eredmény komoly jelentőséggel bír a megelőzésben! Ráadásul az avokádó rengeteg rostot és vitamint, illetve ásványi anyagot is tartalmaz, amit a zsíros ételekkel általában nem veszel magadhoz.

Hozzászólások: