Így marad szép a rúzsod. Íme a trükk!

A rúz­zsal min­dig baj van: ma­sza­to­ló­dik, el­fo­lyik, vagy egy­sze­rűen egy pil­la­nat alatt el­tű­nik a szád­ról. Ám nél­küle sem lehet szép smin­ket ké­szí­teni. Meg­mu­tat­juk, mit te­gyél, hogy so­káig tö­ké­le­tes ma­rad­jon.

A legrosszabb, amikor a rúzsod belefolyik a száj körüli apró ráncocskákba. A fényes,  vörös rúzsok különösen hajlamosak erre, de még a matt és visszafogott színű rúzs is megfolyik néha. Tudunk egy nagyon egyszerű trükköt, amivel elérheted, hoagy a sminked a helyén maradjon.

red-lips

Mi a teendő?

A vörös rúzs különösen hajlamos a maszatolódásra.

Először is nagyon fontos, hogy rendszeresen radírozd a szádat, hogy véletlenül se legyen cserepes. Egy kis olívaolajba kevert cukorral, vagy fogkefés ledörzsöléssel egy pillanat alatt megoldhatod ezt a problémát.
Jó ötlet az is, ha primert használsz, ezeket a kozmetikumokat ugyanis direkt arra tervezték, hogy segítsenek a sminket a helyén tartani.

És most jön a legjobb trükk:

620x03

Kend fel a rúzst vékony, de minél egyenletesebb rétegben. Ezután fogj egy papír zsebkendőt, és szedd szét rétegeire. Az egyik réteget helyezd az ajkadra, és nyomkodd oda egyenletesen az ujjaddal. Keress egy szemfestő ecsetet, és mártsd bele átlátszó porpúderbe. Púderezd be alaposan a szádra ragasztott vékony zsebkendőréteget. Nem kell aggódnod, a papír csak annyi púdert enged át, amennyi feltétlenül szükséges, vagyis ne spórolj vele.

A legapróbb púderszemcsék áthatolnak a papíron, és fixálják a rúzsodat, anélkül, hogy megváltoztatnák a színét. Ha óvatosan leszeded a papírt a szádról, majd ráteszed a rúzsra a papír zsebkendő másik rétegét, arra már nem szabad rúzsfoltnak kerülnie.

Hozzászólások: