8 UTAZÁSI KEDVEZMÉNY, MELYRŐL TALÁN SOSEM HALLOTTÁL PEDIG LEHET, HOGY NEKED IS JÁR!

Tévhit, hogy Magyarország csak nyugdíjasoknak és a diákoknak járnak utazási kedvezmények!Lehet, hogy te is több kedvezményre is jogosult vagy, de nem is tudsz róla, így kihasználni sem tudod őket!Köztudott, hogy a diákok és a nyugdíjasok, meg persze a nagycsaládosok olcsóbban utazhatnak, de vajon azokról a kedvezményekről hányan tudnak, amelyek az ezen csoportokon kívül állókat érintik?
1.
Magyarországon a 26 éven aluli felnőttek, pénteken, szombaton és vasárnap 33%-os kedvezménnyel utazhatnak a vonatokon.
2.
Van arra lehetőség, hogy a főnöködtől, a cégedtől utazási kedvezményt kaphass, például bérlet formájában, ilyenkor a bérlet árának a 86%-át kifizeti a munkahelyed, így neked csak a maradék 14%-ot kell kifizetned.
3.
Bizonyos rendezvényekkel, kiállításokkal, fesztiválokkal a MÁV is együttműködik, ennek köszönhetően az ezekre a rendezvényekre utazóutasok is jól járnak, ugyanis akár 33-50%-os kedvezménnyel is utazhatnak, akkor ha menettérti jegyet vásárolnak.
4.
Ha többen utaztok vonattal, akkor mindenképpen érdemes tájékozódni és igényelni a csoportos kedvezményt, ugyanis,
ha tízen utaztok együtt, akkor már 20%-os kedvezményre vagytok jogosultak.
5.
Regisztrált álláskeresőként, ha benne vagy a Munkaügyi Központ adatbázisában, és az őáltaluk ajánlott illetve finanszírozott valamely képzésen veszel részt, akkor a Munkaügyi Központ az utazásod 90%-át állja, így neked csak a 10%-ot kell kifizetned, ami nagy valószínűséggel igen csekély összeg lesz.
6.
Ha kiváltod a Start Klub kártyát, a MÁV vonatain 50%-os kedvezményt is kaphatsz.Ez igazán jelentős kedvezmény, melyet akár fél vagy egy évig is igénybe vehetsz, a kártya érvényességének időtartalmától függően.
7.
Az elővételes jegyvásárlás lehetősége további kedvezményekhez juttat, ugyanis például ha helyjegyet vásárolsz elővételben akkor is akár több száz forintot is megspórolhatsz!
8.
A közalkalmazottak is óriási kedvezménnyel utazhatnak a magyar vonatokon, egy igazolvány segítségével évente 12 alkalommal, menettérti jegy vásárlásakor, a jegy csupán 50%-át kell kifizetniük.
Kedvezmények vannak csak nyitva kell tartanunk a szemünket.A mai abszolút gazdasági alapon működő világban mindenképpen érdemes mindenhol nyitott szemmel járnunk, ugyanis sok helyen vehetünk igénybe kedvezményeket, kaphatunk különféle támogatásokat ha szociálisan rászorulunk.Ezek a pénzek pedig ajándék pénzek, ha adják el kell fogadni, hisz egy kis támogatás a mai világban mindenkinek jól jön.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!

Hozzászólások: