Hány órát alszol? Pontosan ennyit kell, hogy jó legyen a ?

Megfelelő mennyiségű alvás nélkül az ember közérzete, egészsége romolhat, koncentrálóképessége, hatékonysága csökkenhet, de nemcsak emiatt érdemes eleget aludnod: kutatók megállapították, hogy minél többet alszik egy nő, annál többször , ráadásul annál jobbak is lehetnek számára az együttlétek.

no_agyon_fekszik

A University of Michigan kutatói 171 fiatal nő beszámolói alapján végezték a vizsgálatokat. Két héten át tartott a kutatómunka, az eredmények pedig azok számára, akik az alváson spórolnak időt, tanulságosak lehetnek.

Ennyit kell aludni

Kis kitérőként a michigani kutatás eredményeinek részletezése előtt nézzük meg, mennyi egy ember alvásigénye. Az alvásszükséglet sok mindentől, kortól, életviteltől és egyéb tényezőktől függ, tehát egyénenként változhat. A Nemzeti Alvás Alapítvány adatai szerint egy átlag felnőtt napi alvásigénye hét-kilenc óra.

Mennyi alvás kell a jó-hoz?

Ami azonban zt illeti, a michigani kutatók a vizsgálatok eredményei alapján megállapították, hogy ha a nők egy hosszabb perióduson ? ez esetben két héten ? át napi átlag 7 óra és 22 percet alszanak, akkor nő bennük az étvágy. Emellett minden egyes plusz óra, ami ehhez a 7 óra 22 perces minimum időtartamhoz járul, plusz 14%-kal növeli az esélyét.

Hozzászólások: