4 ok, hogy miért van egyre több gond a házasság intézményével!

Napjainkban egyre több házasságban adódnak megoldhatatlannak tűnő problémák, a házastársak pedig fütyülve a “véle tűrök, véle megelégszem” fogadalomnak, az első adandó alkalommal kilépnek a szent kötelékből. Vajon miért van egyre több rossz házasság?

1. Ha nem érted meg önmagad

Ha nem vagy jóban magaddal, és nem tudod elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, akkor soha nem fogsz tudni megérteni és szeretni másokat. A legsürgősebb teendőd ezen a Földön, hogy elfogadd, és szeresd önmagad, és akkor megtalálod a számodra megfelelő partnert.

2. Félelem az egyedülléttől

Nagyon sok ember retteg a magánytól, unatkozik egyedül, éppen ezért inkább összeköti az életét egy nem megfelelő személlyel, akár olyannal is akivel egymás szöges ellentétei. Később persze a kisebb vitákból nagy nézeteltérések lesznek.

3. Állandó feszültség, stresszes hétköznapok

Nagyon sok nő úgy gondolja, hogy “megérdemli” a stresszes életet, hiszen nem lehet minden fenékig tejföl. Megelégszik azzal, hogy valaki elvette feleségül, még, ha nem is a legjobb ember, de legalább van valaki mellette. Sok nő tűr, és szenved egy nem megfelelő házasságban. Sokan nem tudják, hogy mi az igazi boldogság, és nem is hiszik, hogy nekik is részük lehet benne.

4. A szíveddel választasz

A szerelem vak, és a rózsaszín ködtől nem látod a valóságot. Aztán sajnos, amikor elmúlik a szerelem, akkor szembesülsz a valósággal, és rájössz, hogy a férfi, akivel összekötötted az életed, a szöges ellentéte annak, mint amilyenre te vágynál. Persze senki sem lehet tökéletes, de mielőtt kimondanád a boldogító igent, igyekezz egy kicsit racionálisabb szemszögből is megvizsgálni a lehetséges jövőt.

Mit tehetsz, hogy megelőzd a házasság romlását?

El kell fogadnod azt a tényt, hogy partnered nem felelhet meg mindig minden elvárásodnak. Időnként csalódást okoz, ugyanúgy, ahogy te is csalódást okozhatsz neki. De ez még nem lehet ok a válásra. Mindannyian különbözőek vagyunk, tiszteletben kell tartanunk egymást. Soha nem fogsz olyan személlyel találkozni, aki minden elvárásodnak megfelel. A lényeg, hogy olyan emberrel oszd meg az életedet, akivel jól érzed magad, és akivel kiegészítitek egymást.

Egy bizonyos szintig hasonló kell legyen az értékrendetek és a világnézetetek. A szerelem pusztán nem elég ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat, ugyanis az elmúlik egy idő után.

 

Hozzászólások: